Szedd magad, ha olcsót akarsz!

Szép sorjában országszerte kinyitottak a „Szedd magad!”-helyek. Aki szeretne olcsón, jó minőségű gyümölcshöz jutni, ne késlekedjen!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alma
2013. május 30. szabo.daniel

Szép sorjában országszerte kinyitottak a „Szedd magad!”-helyek. Aki szeretne olcsón, jó minőségű gyümölcshöz jutni, ne késlekedjen!


A hét további részében az előrejelzések szerint borzasztó, változékony és a szokásosnál hidegebb idő lesz országszerte, de még ez sem szegheti a kedvét azoknak, akik ráéreztek már a saját kezűleg leszedett gyümölcs fantasztikus ízére.

Eper

Az immár Facebook-oldallal is rendelkező eperföld.hu-n megtalálható helyek változatlanok tavaly óta. Öt helyen gyűjthetjük a piros finomságot reggel nyolc és este hét között. A most is csillagászati bolti (és útszéli) árakhoz képest nagyjából féláron juthatunk hozzá, ám amennyiben nagy mennyiségben gondolkozunk, a költségek még tovább faraghatóak.
1 kg eper ára 430, tíz kilogramm felett 395 forint.
Telepeik Budakalászon, Érden, Solymáron, Pomázon és Szigetszentmiklóson találhatóak.

Alma

A Dunakanyarban található, 2001. óta üzemelő híres szobi gyümölcsösben jelenleg lének-pürének való almát kínálnak. Emelett vásárolhatunk cukor, tartósítószer és adalékanyag mentes natúr ivóleveket, illetve dióbelet is. A többi gyümölcs érésekor folyamatosan frissítik az oldalt, érdemes visszalátogatni.

A tavaly ilyenkor még futó pátkai földön most, kora-nyáon egyelőre nem találni semmit, pontosabban a honlapjuk utolsó információja az, hogy a szeptemberi szilvaszedés véget ért.

Aranyszabályok

Érkezzünk korán, mert mások megelőznek; vigyünk magunkkal szedődobozt, kosarat, valamennyi italt és harapnivalót; szedéskor nézzünk a lábunk elé, hogy ne tapossuk el a gyümölcsöket; mindenképp kocsánnyal együtt szüreteljünk!

Ha a gyerekeknek nincs kedve velünk tartani, húzzuk el az „epresmadzagot”:

Eperfagyi

Hozzávalók:

50 dkg földieper
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 ek citromlé
50 dkg mascarpone sajt
125 ml tejszín

Az eperszemeket megmossuk, megtisztítjuk. Botmixerrel, vagy turmix géppel pürésítjük. A tejszínből habot készítünk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az elkevert tejszínhabhoz hozzáadjuk a pürésített epret, vaníliás cukrot, cukrot, és a citromlevet. Fagylaltgépbe öntjük, majd hutobe tesszük. Ha nincsen fagylaltgépünk, keverjük el alaposan, s úgy helyezzük a mélyhűtőbe. Eperkockákkal- vagy szeletekkel díszítjük, tejszínhabbal tálaljuk.