Szent György-nap Óbudán és cserkésztalálkozó – hétvégi programok

  Ezen a szeszélyes áprilisi hétvégén részünk lehet sokadalomban, kovácsok, bőrösök mesterségének ünnepében, kilátogathatunk a budapesti könyvfesztiválra és a Városligetben az Országos Cserkésztalálkozó vár. Igazán nem lehet okunk panaszra…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cserkész
2014. április 25. Szaurella

Ezen a szeszélyes áprilisi hétvégén részünk lehet sokadalomban, kovácsok, bőrösök mesterségének ünnepében, kilátogathatunk a budapesti könyvfesztiválra és a Városligetben az Országos Cserkésztalálkozó vár. Igazán nem lehet okunk panaszra…


 

 

Szent György-napi Sokadalom és Országos Waldorf Művészeti Találkozó

Most hétvégén, április 26-27 –én 19. alkalommal a Szent György-napi Sokadalom fogadja a járó-kelőket Óbuda Fő terén. A rendezvény kiegészül az ország Waldorf intézményeinek és pártolóinak művészeti találkozójával: az Országos Waldorf Művészeti Találkozóval. A két napos eseményen többek között a Magonc együttes és a Besh O DroM adnak koncertet, de láthatjuk TÁBITA meseszínházát, az Évkerék Társulat előadását és a Lábita Bábszínház lábosbábos meséit. A kézművesek, népművészek és iparművészek portékái között nézelődő nagyérdemű vendégseregletet a színpadi produkciók és színházi előadások mellett zsonglőrök, mutatványosok és vásári komédiások szórakoztatják majd.

www.szentgyorgynapivasar.hu

 

Országos Cserkésznap a Városligetben

Baden Powel magyar csapatait, a cserkészeket ünneplik április 26-án, szombaton az Országos Cserkésznapra várják az érdeklődőket a Városligetbe. Kaláka koncert, ugrálóvár, Regös nap és tánctanítás szerepel az egész napos műsorfolyamban. A programok ingyenesek, és mindenki számára nyitottak. A Magyar Cserkészszövetség 10 000 tagjával hazánk legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma, melynek célja, hogy a társadalmat életrevaló, elkötelezett és felelős polgárok alkossák.

www.cserkesz.hu/cserkesznap2014

www.facebook.com/MCSSZ

 

Könyvfesztivál Gyereksarokkal

Az immáron 21. alkalommal megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a hétvégén a gyermekeket is várja a Millenárison. A Könyvfesztivál a nagyközönség számára nyitott vásár, évente 60 ezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat.

www.konyvfesztvial.com

 

Elfeledett mesterségek ünnepe Tapolcán

Népművészeti-kézműves kirakodóvásárt rendeznek hétvégén az elfeledett mesterségek képviselőivel a tapolcai Malom-tó partján. Kovácsok, fafaragók, bőrösök, szappankészítők, keramikusuk, kosarasok, szövők, mézeskalács készítők, ékszerkészítők mutatják be fortélyaikat. A Szent Antal Bormúzeumban a 33. Miska kancsó kiállítás Zentai Gábor gyűjteményéből megtekinthető a rendezvény ideje alatt! A rendezvényre a belépés díjtalan!

http://www.utazzitthon.hu/viii-tapolca-tavasz-2014-tapolca.html