Szentivánéji Vigasságoktól a Törpamaratonig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 21. bencze.aron

 


Szentivánéji Vigasságok
(Szombathely, több helyszínen – június 22. szombat, 10.00)

Európai hagyományra épülő, nyárköszöntő vigasságra csábítja az érdeklődőket ezen a hétvégén Szombathely! Számos gyerekprogram – verses-zenés koncertek, színvonalas bábelőadások, régi mesterségek felidézése kézműves-foglalkozások – gondoskodnak majd a kicsik szórakozásáról. A Tűzokádó Játszóházban pedig bátor királyfiak és királylányok a sárkánnyal is szembe szállhatnak!

Törpmaraton a Nemzetközi Törp Napon!
(Budapest, Hajógyári-sziget – június 22. szombat, 10:00)

Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat, családokat és barátokat, illetve minden kedves érdeklődőt június 22-én a Gyerekszigeten megrendezésre kerülő 500 méteres Törpmaratonon! A futás mellett a szervezők programokkal is kedveskednek a résztvevőknek, akik meghallgathatják Az ének iskolája című műsor diákjainak koncertjét, de lesz meglepetés is, és a szerencsésebbek fantörpikus ajándékokkal térhetnek haza!

11. Pesthidegkúti Házikedvenc Kiállítás és Szépségverseny
(Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria – június 22. szombat, 11:00)

Szombaton a Klebelsberg Kultúrkúriába várnak minden gazdit, leendő gazdit, állatbarátot és természetesen a házikedvenceket! Nagyszabású kisállat-kiállítás veszi ugyanis kezdetét, ahol tengerimalacok, vadászgörények, nyulak, kutyák és macskák egyaránt felvonulnak majd! Állatismereti totó, rendőrkutyás bemutató, valamint állatsimogató is színesíti majd az egész napos programot!

I. Nagymarosi Gesztenyevirág Fesztivál
(Nagymaros, több helyszínen – június 22-23.)

A nagymarosi szelídgesztenye virágzása a június-július különleges dísze, ezen alkalomból kerül megrendezésre, idén első alkalommal, a Dunakanyar egyik legszebb fekvésű, természeti szépségekben és kultúrtörténeti emlékekben egyaránt bővelkedő, hangulatos kis városának nagyszabású családi hétvégéje! Minőségi családi szórakozás vár mindenkire: bábszínház, jelmezverseny, arcfestő, képzőművészeti és fotókiállítások és sztárfellépők gondoskodnak majd a felhőtlen szórakozásról!

Víztorony Fesztivál
(Siófok, Főtér – június 22-24.)

Siófok ezen a hétvégén ünnepli megszépült jelképe, a Víztorony 101. születésnapját! A város hangulatos főterén felállított színpadon három napon át koncertek, gyermekprogramok, táncbemutatók és sok-sok egyéb színes esemény várja az érdeklődőket. A fesztivál látványos eseményének ígérkezik a légtornászok faltánca, de lesznek gólyalábas bohócok is, akik garantáltan vidám perceket szereznek majd a közönségnek.