Szeptember eleji programajánló a hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. szeptember 05. Paulik András

LEGO Kiállítás

KÖKI Terminál Bevásorlóközpont szeptember 6. (szombat) – 14. (vasárnap) (600 Ft 400 Ft)
    
Web: landing.retrotoys.eu/lego-koki-nyitobuli/

A KÖKI Terminál az ország legnagyobb LEGO Kiállításával várja az érdeklődőket szeptember 6. és 14. között.

A HUNLTC és a Retrotoys közös kiállításán hatalmas terepasztalokat láthatnak az érdeklődők, többek között viking, kalóz, Star Wars, középkor, western, Space, Duplo, Friends, Chima és Simpson témában. Részletgazdag LEGO város vasúthálózattal, Mindstorms LEGO robotok, Technic járgányok, Truck Trial verseny és vendégkiállítók egyedi kreációi is helyet kapnak a LEGO kiállításon. A látogatók XBOX konzolokon kipróbálhatják a közkedvelt LEGO játékokat, lesz kvízjáték és ingyenes LEGO játszóház játszóasztalokkal és DUPLO kockamedencével. Ráadásul szeptember elejétől a bevásárlóközpont folyosóin ember nagyságú LEGO szobrok között sétálhatnak a járókelők.

A gyerekek szeptember 6-án és 7-én a Rohamosztagos küldetésen átélhetik milyen lehet a rohamosztagosok mindennapjai. Izgalmas feladatokon vehetnek részt, ahol találkozhatnak a Star Wars szereplőivel szombaton 10:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00 óra között, vasárnap 10:00 – 13:00 és 14:00 – 17:00 óra között.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!

A most egy éves Retrotoys minden LEGO rajongót meginvitál egy felejthetetlen nyitóünnepségre. Az új LEGO üzlet megnyitóján szülinapi LEGO sütivel, kvízjátékkal, tengernyi LEGO kockával, izgalmas feladatokkal, LEGO kiállítással és egy fantasztikus élménnyel várja az érdeklődőket a Retrotoys csapata. Nyitás szeptember 6-án 10 órakor a KÖKI Terminál I. emeletén.

A LEGO Kiállításon kívül minden program ingyenes! A kiállítás nyitva tartása szeptember 6-14. között:
hétfő – csütörtök: 15-20
péntek – szombat: 10-20
vasárnap: 10-18


Miénk a város fesztivál
    
Kaposvár

2014. szeptember 5. – 2014. szeptember 7.

Web: egyud.kaposvar.hu/cikk/mienk-a-varos-fesztival.html

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi mozi délutánokkal. A Kossuth téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofizenekarai, kicsiket és nagyokat is mulatni hív a táncház, a Szivárvány Kultúrpalota film délutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához jó somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.
 


SzeptEmber Feszt
  
Budapest

2014. szeptember 5. – 2014. szeptember 7.

Web: www.szeptemberfeszt.hu

2014-ben folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány és mindenki jól fogja érezni magát a 15. SzeptEmber Feszten.

A 2000-ben létrejött rendezvény, melynek akkor két fő eleme a Pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt, mára a gasztronómiai programok mellett (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság, Rétesvonat) a kulturális kínálatát is erősítette. Jöjjön ki akár látogatóként vagy kiállítóként, legyen támogatónk, a biztos siker garantált!

Helyszín: Népliget

Ingyenes!


Őszi Etyeki Piknik – 2014. szeptember 6-7.

Szeptember 6-7-én őszi ízekkel várja látogatóit a Gasztrosétány. Az évszaknak megfelelő specialitásokkal és programokkal készülünk. Egész hétvégén 10.00 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, ínyenc sonkakóstoló, klasszikus és egzotikus levesek, bográcsban főtt lecsó, kézműves kiállítás és vásár, KultúrFelhő gyerekliget várja a látogatrókat. Az etyeki újhegyi és szépvölgyi pincékben a Kárpát Medence egész területéről érkező vendégborászokkal lehet találkozni. Természetesen nem múlhat el Piknik főzőverseny és piknikkosárbérlési lehetőség nélkül sem. A zenei programról olyan zenészek gondoskodnak, mint a Bon Bon, a Bohemian Betyars, a Meszecsinka vagy Benkő Zsolt blues gitáros. Szeptember  6-7-én érdemes Etyekre látogatni a család aprajának és nagyjának egyaránt.

web: http://www.etyekipiknik.hu/index.php/hu/

Ingyenes!