Szikra-Díj! A zene életre kelt!

Fel tudsz sorolni három neked tetsző hazai keresztény zenekart? Jövőre már biztosan menni fog!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. szeptember 15. Csontos Dóra

Fel tudsz sorolni három neked tetsző hazai keresztény zenekart? Jövőre már biztosan menni fog!


Évtizedek óta várjuk, de 2016november 10-én a Szikra végre Magyarországonis belobban!A Szikra-Díj a GMA Dove Awards partnereként, a hazai keresztény könnyűzenei élet első és eredeti szakmai díja, melyet a fiatalos progresszív szervező csapat alapított, és a zeneipar elismert hazai, valamint külföldi résztvevőivel összefogásban valósítanak meg.

A Szikra-Díj összehoz, és hidat épít! Célunk a hazánkban is egyre népszerűbb angolszász keresztény zenei kultúra szakmai fejlesztése, új és pozitív üzenettel bíró alkotások létrejöttének inspirálása, a minőségi magyar keresztény zenészekés előadók munkájának elismerése. Mindezt felekezet-függetlenül, egybegyűlve a közös célért, hidat építve a szcéna hazai zeneiparban való elismertetéséhez, egységben valósítjuk meg. A Szikra-Díj nem csupán egy gála, hanem összefogás, ami szakmaieseményekkel, workshopokkal és publikációkkal folyamatos támogatást nyújt a résztvevő produkcióknak, beleértve az abban közvetlenül és közvetetten dolgozó szereplőket, a dalszerzőtől az előadóig, a hangmérnöktől a menedzserig.

A Szikra-Díj zsűrije publikus, tagjai a zenei életben már bizonyítottak, és szakmai szempontok alapján jutalmazzák a legjobbakat.

A zsűri: Mező Misi (énekes, Magna cum Laude), Pajor Tamás (szövegíró, Amen), Bolyki György (énekes, Bolyki Brothers), Gerendás Dani (dobos, The Biebers, Margaret Island) és Czabán Gábor (dj, Dj Revolution).

A zsűri elnőke: Horváth Gergő (rádiós műsorvezető).

A Szikra-Díjat 2016. november 10-én, egy ünnepélyes díjátadó gála keretein belül a Duna Palotában az alábbi kategóriák győztesei kapják:

  • legjobb előadó,
  • legjobb együttes,
  • legjobb dal,
  • legjobb dicsőítő dal,
  • legjobb album,
  • közönségdíj.

A nevezési feltételek elérhetőek a Szikra-Díj online felületein.