Színes programajánló a hétvégére

Levendula fesztivál, koncertek tömkelege és múzeumok éjszakája. Minden egyszerre, egy helyen, hogy tökéletes legyen a hétvége.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. június 19. Csontos Dóra

Levendula fesztivál, koncertek tömkelege és múzeumok éjszakája. Minden egyszerre, egy helyen, hogy tökéletes legyen a hétvége.


Szentjánosbogártánc az arborétumban

Szentjánosbogarak rajzását tekinthetik meg vezetett túrával egybekötve az érdeklődők a hónap végéig bármikor az alcsúti arborétumban. Gyerekeknek szuper élmény lehet a zöld lámpások látványa ebbena  csodás környezetben.

A mi Velencénk

Kicsiknek és nagyoknak is érdemes kilátogatni a Velencei-tó pratjára ugyanis a magyar zene fesztiválján igyekeznek minden korosztály kívánságának megfelelni. Velencén fellép többek közt Ákos, a Wellhello, Kelemen Kabátban és Radics Gigi is. A hétvége állandó programja a gyerekpark és családi nap, a sport rendezvények és a kézműves kiállítás  is.

Levendula fesztivál

Idén újra megrendezik a már hagyományosnak számító tihanyi levendula fesztivált. Ez a szuper program nem csak a hétvégére szól, egészen július ötig bárki megtanulhatja, hogy kell levendulát aratni. Ha ez nem lenne elég akkor a levendula fesztiválon kirakodóvásár, kézműves kiállítás, mesterségek megismerése, játszóház, művészeti együttesek, gyermekműsorok várják a látogatókat.  A levendula nem csak illatos, és ezt azok a vendégek is megtudhatják, akik kíváncsiak ennek a lila csodának a különböző felhasználási lehetőségeire és feldolgozásának széles tárházára.

Mindenki piknikje

Idén ötödik alkalommal rendezik meg vasárnap négyórási kezdéssel a családokat, barátokat egy közös piknikezésre a Milleniumi Parkba. A szervezők kolbásszal és virslivel várják a kicsiket és nagyokat a színes játékokkal tüzdelt piknikre. A jókedv garantált a csokievő versennyel, kötélhúzással és kapura rúgási versennyel.

Múzeumok éjszakája – gyerekeknek

Már délelőtt 10 óráról várják a gyerekeket, de 16 órától a helyszínek nagy részén zajlik majd valamilyen, kicsiket csalogató program a Múzeumok éjszakáján. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban Édes kis Trabantom címmel sütemény formájában örökítik meg a világhíres kisautó emblémáját, a Magyar Nemzeti Múzeumban pedig pizsamabulira, mumusmustrára és a rossz álmok elleni lézerharcra hívják a gyerekeket. A Magyar Nemzeti Galériában a Garabonciás Gyermekegyüttes Állatmesék című előadását láthatják fogyatékossággal élő és egészséges gyermekek tolmácsolásában La Fontaine meséi.
   
A Múzeumok éjszakáján 6 éves kor alatt ingyenes a belépés, de a fölött is csak 600 forintba kerül a gyerekeknek a minden helyszínre érvényes karszalag. További programok ITT.

Nemzetközi Bábfesztivál

A világ öt országából és kilenc hazai városból érkező bábtársulatok több mint 20 előadást mutatnak be hétvégén Békéscsabán. A fesztivált péntek délután óriásbáb felvonulás nyitja, a napközbeni bábelőadások után, este koncertek várják a látogatókat. Az immár 16. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Bábfesztiválon az egészen kicsiket és a kamaszokat is várják.

Gyerek sziget

Ezen a hétvégén ismét a gyerekeké a Hajógyári-sziget. A gyerekek szombaton meghallgathatják a Holddalanap zenekar: Dana-dana-Dandala népek gyerekdalait, és részt vehetnek az esti kolompos mulatságon. Vasárnap délelőtt különleges élményben lehet része azoknak, akik részt vesznek az Operaóperencia Társulat előadásán vagy este az Alma együttes koncertjén. Azoknak a lurkóknak, akik inkább mozogni szeretnének tökéletes program lehet a családi jóga vagy a táncház. A Hajógyári-sziget összes programja ingyenesen várja az érdeklődőket.