Szörnyű, hogy idáig jutottunk – golyóálló védelem kell az iskolásoknak?

Egyszerűen hátborzongató a tudat, hogy odáig jutottunk az úgynevezett "civilizált világban", hogy komolyan fel kell készülni a kisgyerekek elleni fegyveres támadásra az iskolákban. Egy cég most erre rámozdulva gyerekeknek szánt golyóálló védőfelszereléssel terítené a "piacot".

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskola
2014. június 13. Paulik András

Egyszerűen hátborzongató a tudat, hogy odáig jutottunk az úgynevezett “civilizált világban”, hogy komolyan fel kell készülni a kisgyerekek elleni fegyveres támadásra az iskolákban. Egy cég most erre rámozdulva gyerekeknek szánt golyóálló védőfelszereléssel terítené a “piacot”.


A gyerekeket és akár a tanárokat is védő felszerelés ugyanolyan anyagból készül, mint az USA katonáinak golyóálló mellénye.

Amint az a képeken is látszik, használata egyszerű: a gyerekek két pánt segítségével a hátukra erősítik (belebújnak), majd összegömbölyödve meghúzzák magukat, amíg a veszély el nem múlik.

Állítólag az iskolai lövöldözésekben használt fegyverek 90 százaléka ellen védelmet nyújt a “találmány”. Valóban rekordszinten találkozhatunk iskolai lövöldözésekkel az Egyesült Államokban. Tényleg úgy kell elengednünk hamarosan talán Európában is a csemetéket a különböző intézményekbe, hogy nem tudhatjuk, viszont láthatjuk-e őket épségben? Vagy majd nekünk is kötelező kiegészítő lesz ez a fejlesztés az iskolatáka mellé?

Elnézve ezeket a képeket csak elkesredni van kedvünk. Tényleg ez a jövő? (Esetleg egyes helyeken már a jelen?)

(via)