Szurkoljon együtt az egész család a magyar válogatottnak!

Az egész ország egyemberként szurkol a magyar csapatnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, hiszen 44 év után végre újra kijutottunk. Kár lenne tagadni, még az is nézi vagy drukkol titokban, aki korábban nem nézett futballt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
barátok
2016. június 26. Csontos Dóra

Az egész ország egyemberként szurkol a magyar csapatnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, hiszen 44 év után végre újra kijutottunk. Kár lenne tagadni, még az is nézi vagy drukkol titokban, aki korábban nem nézett futballt.


Bevallom őszintén meglepődve hallottam a hírt, hogy a magyar válogatott kijutott az EB-re. Majd ismét meglepődtem, mikor a fülembe jutott a győzelem híre. A második mérkőzés után már direkt kerestem a híreket, hogy vajon mi lett az eredmény. A portugál-magyar meccsről már beszélgettünk itthon, hogy vajon mi lesz, majd amikor áthallottuk a szomszédoktól elképesztő őrjöngést és a góóóóóóóóóóóóól, hosszan elnyújtott kiabálást azonnal bekapcsoltuk a tévét.

Hogy miért meséltem most ezt el? Azért mert nagyon jó érzés drukkolni, örülni más sikerének. A fiúk győzelme, valójában a miénk is. A mi buzdításunk őket is lelkesíti. Egy barátnőm tegnap mesélte, hogy életében először beültek egy étterembe és nézni kezdték a meccset a barátaival a 4-6-os vonalán, majd olya örömben törtek ki, hogy még a szurkolók közé is bekeveredtek és velük ünnepeltek egész éjszaka. Mielőtt kérdezhettem volna, már meg is érkezett a válasz: egyszerűen fantasztikus volt.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Előző bejegyzésünkben összegyűjtöttük a pro és kontra érveket azzal kapcsolatban, hogy mikortól szabad a gyerkőccel meccsre menni. Ma arra gondoltunk segítünk abban, hogy miként szurkoljon együtt az egész család a magyar válogatottnak.

Baráti társasággal otthon

Akinek pici még a babája az nem biztos, hogy szívesen kimenne egy öröm – és sörmámorban úszó tömeg közé, így a legjobb, ha otthonra szervezitek meg a mérkőzés közös nézését, ünneplését. Ha van kertetek, akkor a gyerkőcöknek csinálhattok egy külön kis sarkot néhány egészsége rágcsával, játékokkal.

Így nyugodtan áthívhatjátok a kisgyerekes ismerőseiteket is, és attól sem kell tartanotok, hogy a gyerkőcökkel valami gond történik. Együtt mégiscsak jobb szurkolni, mint egyedül a lakásban, nem igaz?

Ha már nagyobbak a gyerkőcök, de mégis inkább az otthoni szurkolást választjátok, akkor festhettek az arcukra magyar zászlót, adhattok rájuk szurkolói mezt, hogy ők is érezzék ennek a jelentős pillanatnak a súlyát. Ráadásul nemrég találkoztam egy családi napon egy kisfiúval, aki elmondta, hogy ő nem szereti a focit, de milyen szép gólt lőtt már Gera. Ráadásul nem is a jobb lábával. Hanem a ballal! Olyan büszkeség áradt a kicsiből, amit jó volt nézni. Hiszen attól, hogy ő nem a futballért rajong – hanem épp a néptáncért -, de mégis büszke arra, hogy a magyar nemzeti csapat mire képes.  

MTI Fotó: Komka Péter

Nézzétek kivetítőn!

Az MTI fotóján jól látszik, hogy a szurkolók többsége kivetítőn nézte a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkőzést az egri Agria parkban. Ide már idősebb, kisiskolás korú gyermekkel érdemes kimenni. Nagy a tömeg, fontos, hogy a gyerkőc tudja, hogy mindig a szülei közelében kell maradni. Hogy miért jó így nézni a meccset? Természetesen azért, mert az egész család, az egész város lázban ég, várja a gólokat és azonnal reagál, ha valami történik a pályán. Az adrenalin az egekbe szökik, amit a gyerekek is megéreznek és átvesznek. A végén már ők kiabálnak majd a leghangosabban, ha gólt rúgunk.

Fontos azonban arra figyelni, hogy milyen helyet keresünk, ahol az egész család nyugodtan drukkolhat. Üljünk ki parkokba, vagy egy nagyobb közterületre. A gyerekre figyeljünk oda, ne hagyjuk, hogy meglépjenek, mert könnyen elveszhetnek a tömegben.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Menjünk étterembe!

Ez több szempontból is jó:

  • A gyerek könnyen lefoglalja magát, ha egy gyerekbarát éttermet választunk, ahol tud rajzolgatni, játszani, ha unja a tévét bámulni.
  • A barátaink itt is velünk lehetnek, ha esetleg nem kertes házban lakunk és nem a négyfal között szeretnénk szurkolni.
  • Itt is közösségben lehetünk, de mégsem kell tartanunk attól, hogy a huligánok miatt a gyerkőcök veszélyeztetve vannak.
  • Ebéd vagy vacsora kérdés megoldva. Anyunak már megéri.

A minap mi épp étteremben vacsoráztunk, amikor a kertihelységben bekapcsolták a tévéket, hogy, aki szeretné nézni a meccset az tudja vacsora közben is követni az eseményeket. Mint említettem, nem vagyok nagy focirajongó, de mégis jó volt látni, ahogy a családok, barátok, munkatársak egyemberként drukkoltak a csapatunknak. Nem volt őrjöngő tömeg, káromkodás, vagy hatalmas ordibálás, de mégis éreztük azt, hogy ismeretlenekként is büszke közösséggé válunk, amikor gólt ló a magyar csapat.