Tánc, étel, sakk – programok hétvégére

E hétvégén tartják az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, de Sakkfesztivált, Kézműves Ízvásárt, esetleg jazz-koncertet is megcélozhatunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 28. szabo.daniel

E hétvégén tartják az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, de Sakkfesztivált, Kézműves Ízvásárt, esetleg jazz-koncertet is megcélozhatunk.

 

33. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

tanchaztalalkozo.hu

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. A Táncház Egyesület által szervezett Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 1982 óta minden év tavaszán a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várja az élő népművészet kedvelőit. Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár 2010-ben – a Magyar Fesztivál Szövetség első alkalommal meghirdetett pályázatán – Folklór kategóriában elnyerte a Kiváló Fesztivál minősítést.

Bálna március 28. (péntek) 12:00 

Sakkfesztivál

Nemzetközi Nyílt Sakkverseny

12.00: Regisztráció

15.45: Ünnepélyes megnyitó

16.30: Nemzetközi Nyílt Sakkverseny – 1. forduló

Kilenc napon át randevúznak Budapesten a fekete-fehér bábok szerelmesei.

Kézműves Magyar Ízek Vására

A Kézműves Magyar Ízek Vására 2014 tavaszán a magyar nemzeti konyha hagyományőrző nagyköveteként, a tejtermékeket, ezen belül a sajtkészítmények népszerűsítését állítja a rendezvény középpontjába.

kezmuvesmagyarizekvasara.hu

Design vásár

Bemutatkozik a Design Terminál központja, ami az Erzsébet térrel együtt megújult, valamint új funkciókkal bővült. A nyitás alkalmából 2014. március 30-án a szervezők egész napos programsorozattal várják a látogatókat, melyek jól reprezentálják a kreatívipar ösztönzésére létrehozott Design Terminál küldetését

Iparművészeti vásár

Az Iparművészeti Múzeum idén 18 éves vásárán több mint 50 iparművész mutatja be egyedi tervezésű portékáját: ötvösök, divattervezők, keramikusok, valamint grafikusok sorakoznak fel a múzeum földszinti üvegcsarnokában, így a kortárs alkotók és munkájuk megismerése mellett igényes, garantáltan egyedi ajándékok vásárlására is lehetőség nyílik – személyesen az alkotóktól!

KékSzobaHall – Sebő együttes: Weöres 100

Budapest Jazz Club március 30. (vasárnap) 19:00 (3300 Ft, diák, nyugdíjas: 2000 Ft)

2013-ban a Sebő együttes és a Kaláka ikerlemez kiadásával ünnepelte Weöres Sándor születésének 100. évfordulóját. A KékSzobaHall-beli koncerten Weöres Sándor versek hangzanak el, Sebő Ferenc zenéjével.

Hungarikumok Napja Újbudán

Számos kiemelt nemzeti értékünk és köztük több, mint 13 hungarikum is bemutatkozik. Itt lesznek a Panyolai, és Bolyhos pálinkák, a tokaji, szekszárdi borok, a szikvíz és a fröccs, de megtudhatjuk, hogyan készülnek a Mohácsi Busójárás jelmezei, a kalocsai mintás ruhák, a tótkomlósi csíkos rongyszőnyegek és a beregi keresztszemes hímzések. Megkóstolhatjuk a karcagi birkapörköltet, a hízott libából készült finomságokat, a szatmárcsekei málékásás töltöttkáposztát, a kötött-tészta levest, a csabai és tótkomlósi kolbászokat, a hortobágyi halászlevet és sült halakat, a Füstös Konyha sültjeit, az ajaki mangalicából készült füstölt húsokat és a tarpai lekvárt, amely ízes és édes, mint a nektár.