Te tudod, kinél van épp a gyereked?

Amikor ma egy szál törülközőbe csavarva léptem ki a fürdőszobából, és szembe találkoztam a kiskamasz (13 éves) fiam haverjával, akiről azt hittem, már rég hazament, na, akkor untam meg az egészet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 17. bencze.aron

Amikor ma egy szál törülközőbe csavarva léptem ki a fürdőszobából, és szembe találkoztam a kiskamasz (13 éves) fiam haverjával, akiről azt hittem, már rég hazament, na, akkor untam meg az egészet.


Hónapok óta én vagyok a balek, akihez jöhetnek mindenféle ismeretlen srácok, persze, tudom, hogy ez a Józsi, amaz meg az Árminka, de valójában elképzelésem sincs, honnan, milyen családból származnak. Csak sejtésem van a dologról, főleg most, nyári szünetben, amikor reggel érkeznek, és csak este mennek haza, miközben az ő szüleik is csak tippelhetnek, hogy hol és kivel van a gyerekük, mit csinál, mit eszik, és egyáltalán.

A legjobban akkor döbbentem meg, amikor a 8 éves lányomnak szülinapi, itt alvós zsúrt rendeztem, és bár a telefonszámom adott volt a meghívón, az egyik kislány anyja nemcsak egyedül, személyes bemutatkozás nélkül küldte el a gyereket (aludni is), de fel sem hívott előtte, hogy legalább abban a formában felmérje a terepet. Többgyerekes anyaként én is tisztában vagyok azzal, hogy néha mennyire jó lepasszolni a kölyköt máshoz, de könyörgöm: egész napra? Ismeretlenekhez?

Igenis probléma, amikor tényleg csak annyi adag ebéd volt itthon, amennyi nekünk elegendő lett volna, de a vendégkölyök csak nem távozott, éhes is volt, úgyhogy végül ő evett, én nem. Vagy amikor be volt tervezve a családi jégkrémezés, de a plusz három srác csak nem akart lelépni, jöttek velünk – ilyenkor sem tehetem meg szerencsétlenekkel, hogy akkor ők nem kapnak. Egyszer belefér, de naponta???

Én valahol alapnak érzem, hogy:

– megismerjem a szülőket, legalább telefonon keresztül,

– odaszólok, nem jelent-e számukra gondot, hogy a gyerek átmegy pár órára (és nem, nem reggeltől estig, vadidegen emberektől ez kész bunkóság).

– figyelmeztetem a gyereket, hogy ebédre/vacsorára itthon legyen, ha pedig a másik család étkezni készül, köszönjön el és jöjjön haza.