Telefonos alkalmazások pisiléshez és altatáshoz

Lassan már levegőt venni is elképzelhetetlen lesz anélkül, hogy le ne töltenénk hozzá egy alkalmazást. Addig is, amíg ez bekövetkezik, íme néhány rendkívül értelmes applikáció - amit régen egy tollal és egy jegyzetfüzettel megoldottunk, amúgy - aggódós, ám telefonfüggő anyukáknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alkalmazás
2013. október 05. Gyarmati Orsolya

Lassan már levegőt venni is elképzelhetetlen lesz anélkül, hogy le ne töltenénk hozzá egy alkalmazást. Addig is, amíg ez bekövetkezik, íme néhány rendkívül értelmes applikáció – amit régen egy tollal és egy jegyzetfüzettel megoldottunk, amúgy – aggódós, ám telefonfüggő anyukáknak.


1. Pelenkacsekkoló

Egy kisbaba – hogy úgy mondjuk – anyagcsere-termékei sokat elárulnak egészségéről. A The Baby Tracker: Diapers alkalmazás segít észben tartani,mikor, milyen minőségűt “produkált” a kicsi.

2. Fotórendező

Egy kisbabát mindig mindenki folyamatosan fényképez. Nem csak a szülők, hanem a rokonok, barátok is. A Flock-Photos Together segít összegyűjteni ezeket a felvételeket és egy helyen tárolja. Persze iPhone kell hozzá, na, de a mai babák már azzal a kezükben születnek…vagy nem?

3. Babafigyelő

Elmúltak már azok az idők, amikor bumfordi walkie-talkie-kkel a kezünkben rohangáltunk wc-re. A Best Baby Monitor-alkalmazás látja is, hallja is a babát, feltéve, hogy van iOS-eszköz, vagy Mac a kicsi szobájában.

4. Babanyugtató

Altató dalok éneklése a kiságy mellett? Ugyan már! A modern anyukák, akiknek a kezükre és a fülükre van nőve az okostelefonjuk, ezt is megoldják a Baby Shusher-rel, ami a “sssss” hangot hallatja…akár nyolc órán keresztül. Addig pedig az anyuka alhat egyet – neki biztos nem lesz szüksége nyugtatós hangra!

5. 3, 2, 1, indulás!

Elindulni egy kisbabával otthonról időnként komoly kihívást és logisztikai zsenialitást igénylő feladat. A Baby Pack & Go-val viszont természetesen ez is megoldódik: csak be kell állítani egy személyre szabott mit-kell-vinni-magammal-listát, s így máris elkerülhető, hogy ott álljunk pelenka nélkül az utca közepén, miközben a gyerek nyakig összekakilta magát. (Vajon ilyenkor is segít a 4. pontban szereplő nyugtató hang??)

6. Babadoktor

Cikkek, tippek, videók egyenesen gyermekorvosoktól – a WebMD bármilyen betegségnél jól jöhet!

7. Fejlődésfigyelő

A My Baby Today napi szinten mutatja, mit kell tudnunk a baba fejlődéséről, s még különböző tevékenységeket is ajánl gyermekünk számára hétről hétre.

8. Szoptatásfigyelő

A Baby Tracker: Nursing az alkalmazás is pont arra jó, mint régen a szoptatási naplók: felírhatod, mikor mennyit szopizott a baba, írja a buzzfeed.com