Tessék, ezt csinálják a szuperhősök két világmentés közt

A szuperhősök életéből általában csak annyit látunk, hogy megmentik a világot, vagy hatalmas csatákat vívnak a gonosszal. De mi van az unalmas hétköznapokkal?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. március 02. Gyarmati Orsolya

A szuperhősök életéből általában csak annyit látunk, hogy megmentik a világot, vagy hatalmas csatákat vívnak a gonosszal. De mi van az unalmas hétköznapokkal?


Nem először foglalkoztatják a művészeket a a szuperhősök mindennapjai, tavaly Andreas Englund festményeit mutattuk be, most egy indonéziai fényképész, Edy Hardjoe játssza el kamerája előtt akciófigurákkal a legbanálisabb hétköznapi élethelyzeteiket. 

A szuperhősök élete egyáltalán nem mindig olyan izgalmas, mint ahogyan azt a képregények vagy a filmek mutatják. Az üresjáratokban ők is pontosan ugyanazt csinálják, mint bármelyikünk, némelyikük talán sokkal földhözragadtabb is, mint az átlagember. Hardjoe kimondottan olyan akciófigurákat használ a fotóihoz, amik nagyon élethűen visszaadják a karakterek vonásait, akár megszólalásig hasonlítanak a filmjeikben őket alakító színészekre. Kipróbálta, hogy képes-e ezekkel a figurákkal új történeteket gyártani és az eredményként született fotósorozatai alapján biztosan állíthatjuk, hogy igen, sikerült neki. A fényképeken nem sokat manipulál, inkább csak a technikai részleteket (például a figurákat megfelelő pozícióban megtámasztó pálcákat) szedi ki, esetleg a fényekkel játszik kicsit. A galériában megmutatjuk milyen, amikor a szuperhősök lazítanak, lánybúcsút tartanak, de megtudhatja Hulk titkos kozmetikai trükkjét, és kiderül az is, ki szervizeli a Batmobilt, vagy tartja tisztán Amerika Kapitány pajzsát.