TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Az idei évben is megszervezi a ZeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából. Az eseményre május 9-11. között kerül sor szerte az országban. Az eseménynek a családháló.hu is médiapartnere.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 24. Paulik András

Az idei évben is megszervezi a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából. Az eseményre május 9-11. között kerül sor szerte az országban. Az eseménynek a családháló.hu is médiapartnere.


Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma minden eddigi határait átlépi, amellett, hogy háromnaposra bővül, hazánk nemzetközi porondra is lép vele. A TeSzedd! akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” („Tisztítsuk meg Európát!”) elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez csatlakozik Magyarország.

A TeSzedd! akcióba a szervezők minél szélesebb körben igyekeznek bevonni a lakosságot: főként diákokat, fiatalokat, valamint vállalatok, cégek, önkormányzatok, civil szervezetek képviselőit és természetesen a gyerekes családokat mozgósítják. Annál is inkább, mert a TeSzedd! akciónak komoly közösségépítő szerepe van, hiszen kiváló alkalmat ad arra, hogy az emberek időt töltsenek, beszélgessenek egymással, amire a mai szürkülő, elidegenedő világban nagy szükség van.

Ráadásul közös társadalmi felelősségünk környezetünk tisztán tartása és a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése, azért, hogy gyermekeink és unokáink számára is megőrizzünk egy élhető környezetet. Ez csak akkor lehet eredményes, ha minél többen mutatunk példát ezen a területen. A tapasztalataink és a hozzánk érkező visszajelzések azt mutatják, hogy aki egyszer részt vesz egy ilyen akcióban, azután sokkal környezettudatosabb módon éli mindennapjait. A TeSzedd! akcióval rá kívánjuk irányítani a figyelmet az önkéntesség fontosságára is.

Várjuk azok jelentkezését, akik helyi koordinátorként találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt csoportot (minimum 10 fő) regisztrálnának. Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől lehet. A jelentkezés az akcióban való részvételre mindkét esetben az interneten keresztül történik. A regisztráció május 2-án zárul.

Mivel akciónk során az önkéntesség népszerűsítésére is törekszünk, közreműködőink számára költségtérítést nem tudunk biztosítani, ám magunkra vállaljuk a kézi szemétszedéshez szükséges eszközök (zsákok, kesztyűk, kötöző anyagok stb.) biztosítását, valamint az összeszedett szemét elszállítását és ártalmatlanítását.

Tavaly összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban, az idei TeSzedd! keretében ezt szeretnénk túlszárnyalni. Hiszünk abban, hogy minél népesebb azok tábora, akik környezettudatos módon élik a mindennapjaikat, annál többen akarnak majd csatlakozni hozzájuk!

Ezért kérjük, legyen Ön is az önkéntesünk, egyben, a saját lehetőségeihez mérten segítsen mozgósítani a lakosságot, azért, hogy május 9-én, 10-én és 11-én a korábbiakat is meghaladó számú helyszínen minél több ember vegyen részt a TeSzedd! akcióban!

Tovább információ ITT olvasható!