Újévi fogadalmak minden családnak

Hogyan tartsuk meg újévkor tett fogadalmainkat? Ne akarjunk túl sokat - tűzzünk ki racionális célokat, mert azokat sokkal könnyebb elérni. Ebben az évben próbáljuk meg elhatározni, hogy amin változtatunk, az a családunkkal lesz kapcsolatos: hogy év végére összetartóbb, erősebb, pozitívabb legyen benne mindenki.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 19. Gyarmati Orsolya

Étkezzünk együtt!

Számtalan bebizonyított előnye van a rendszeres, közös családi étkezéseknek. Kapcsoljuk ki a tévét és a telefonokat, és koncentráljunk a beszélgetésekre, nevetésekre és a velünk történtek megosztására – legalább hetente egyszer!

Ne kiabáljunk!

Senki nem szereti, ha kiabálnak vele és senki nem szeret egy rossz hangulatú közegben élni. Határozzuk el, hogy minden esetben igyekszünk megőrizni a nyugalmunkat, legyen szó bármilyen problémáról. A düh csak újabb indulatokat szül, ami hosszú távon elmérgesítheti a helyzetet. Ehelyett próbáljunk beszélgetni, s ezáltal a problémákat is képesek leszünk megérteni és megoldani.

Legyen ez az év WIFI-mentes!

Számtalan tudományos kutatás mutatta ki, hogy a WIFI káros az egészségre, különösen a gyerekekére és a kisbabákéra. Kapcsoljuk tehát ki a WIFI-t, amikor nem használjuk.

Menjünk ki a szabadba!

A gyerekek számára rendkívül fontos (lenne), hogy minél több időt töltsenek a szabad ég alatt, de az egész nap autóban, vagy egy irodában ülő szülőknek sem árt, ha kicsit sétálnak, vagy kirándulnak.

Jótékonykodjunk!

Találjunk egy olyan szervezetet, csoportot a közelben, ahol segíthetünk a rászorultaknak. Ez a családra is jó hatással van, hiszen jobban értékeljük, amink van, és nehezebb időszakokban is jobban összetartunk majd.

Hetente egyszer: játékest!

A társasjátékoknak nagyon sok előnyük van: összehozzák a családot, megtanítanak nyerni és veszteni, csapatban játszani, de a legfontosabb, hogy jó hangulatot varázsolnak a szobába, ráadásul amíg játszunk, addig nem tévézünk…

Koncentráljunk a pozitív dolgokra!

Igyekezzünk ebben az évben mindent a jó oldaláról megközelíteni, tanácsolja a Families Online.