Űrhajózás, mesefesztivál, Szalóki Ági – programajánló

Válogassatok programajánlatunkból!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. április 17. Gyarmati Orsolya

Válogassatok programajánlatunkból!


Űrhajózás Hete

(Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont – április 14-18.)

54 évvel ezelőtt Jurij Alekszejevics Gagarin volt az első ember, aki utazást tehetett a világűrben. Az évforduló és az Űrhajózás Világnapja alkalmából az Agóra Tudományos Élményközpont április 14-e és 18-a között számos érdekességet tartogat a látogatóknak a világűrrel kapcsolatban. Óránként kezdődnek az ismeretterjesztő előadások és a kísérleti bemutatók. Az Interaktív térben található tudományos játékok közül is jó néhány köthető a témához.

ZöldMag Fesztivál

(Budapest, MagNet Közösségi Ház – április 18., szombat, 10:00)

Április 18-án újra kreatív és tartalmas kikapcsolódást ígér az ingyenes ZöldMag Fesztivál az egész család számára. Felnőttek és gyerekek egyaránt számtalan előadáson, kézműves foglalkozáson, gyerekprogramon és az alkotó műhely kreativitásán keresztül ismerkedhetnek egy környezettudatosabb világgal. Lesz mese, közös zenélés, kreatív foglalkozás, valamint ismerkedés a delfinek világával.

Mátyás az igazságos

(Budapest, Öntödei Múzeum – április 18., szombat, 10:00)

Kicsiket, nagyokat, öregeket, ifjakat várnak Budára, no nem kutyavásárra egy olyan családi napra, ahol mindenki visszarepülhet az időben Hunyadi Mátyás korába. Csatabemutatók, lovagi ügyességi játékok, lovagi 7 próba várja mindazokat, akik úgy érzik, megállták volna a helyüket Mátyás király vagy a törökverő Hunyadi János lovagjaként. A fényes királyi udvart és a mindennapok forgatagát élő népmese, játszóház, reneszánsz kézműves foglalkozás eleveníti fel.

10 éves a Szalóki Ági gyermekzenekar

(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ – április 18., szombat, 11:00)

Gondoltátok volna, hogy már 10 éves Szalóki Ági gyermekzenekara? Nincs olyan szülő vagy gyermek, aki ne ismerné a Téli-nyári laboda, a Cipity Lőrinc, a Gingalló és a Körforgás dalait. A zenekar jubileumi koncertjén megszólalnak a legismertebb dalok. A színes, izgalmas zenei világ, a magyar, a cigány, a mali, a pigmeus és az indiai zenei hagyományok mellett a dalok a jazz és a könnyűzene világából is merítenek.

Mesefesztivál

(Budapest, Fonó Zeneház – április 18., szombat, 15:30)

A mese gyógyír a léleknek és közös emlékezet. A Mesefesztiválhoz lehet csatlakozni egy-egy mesére, vagy akár egész napra is. Écsi Gyöngyi egy palóc népmesét hoz, a MárkusZínház csodás bábokkal idézi meg Mátyás király történeteit, Somi Panni társulatának előadásában bepillanthattok az ősi indiai mesevilágba, Berecz András nem másról mesél, mint magáról a mesemondásról, Ágoston Béla pedig a duda hagyományait idézi meg.