Úttesten landolt a kislánnyal a helikopter Budapesten

Bravúros manőverrel, alig tíz méterre a bejárati ajtótól landolt a légi mentők helikoptere a Heim Pál gyermekkórház előtt szombaton.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 08. szabo.daniel

Bravúros manőverrel, alig tíz méterre a bejárati ajtótól landolt a légi mentők helikoptere a Heim Pál gyermekkórház előtt szombaton.


A nem hétköznapi leszállást azért hajtotta végre Rács Tamás főpilóta, hogy súlyosan sérült utasát, egy hat hónapos kislányt mihamarabb a műtőbe tudják vinni – írta a Blikk.

A kislány Nagykovácsiban sérült meg életveszélyesen egy balesetben, azóta állapota stabil, de még mindig életveszélyes.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója az MTI-nek elmondta elmondta, hogy az eszméletlen kislány idegsebészeti műtéten esett át, ezzel stabilizálták az állapotát, de még mindig nincs túl az életveszélyen, ennek az ellenkezőjét csak a kritikus időszak, 72 óra múlva lehet kijelenteni. Vasárnap kontrollt, idegsebészeti, valamint CT-vizsgálatot végeznek – fűzte hozzá Nagy Anikó.

Nagykovácsiban szombat délelőtt egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze, a balesetben két nő és a hat hónapos kislány sérült meg, a csecsemő a legsúlyosabban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a két nő súlyos, egyebek mellett fej- és hasi sérülésekkel került a budapesti Honvédkórházba.

A csecsemőt mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. A szóvivő azt mondta, hogy a kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, és más életmentő beavatkozásokra is szükség volt. Annak érdekében, hogy a csecsemőt mielőbb elláthassák a kórházban, a helikopter az Üllői úton szállt le.