Vadlúd sokadalom és adventi örömünnep a hétvégén

Végre elérkezett az év legszebb része, a karácsonyváró advent. Országos programok és fővárosi adventi örömünnep vár kicsit és nagyot!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
advent
2013. november 29. Szaurella

Végre elérkezett az év legszebb része, a karácsonyváró advent. Országos programok és fővárosi adventi örömünnep vár kicsit és nagyot!


Országos Mikulás Fesztivál

Nagykarácsony november közepétől december 22-ig mesefalucska lesz. Nemcsak a Nagyszakállú, hanem kedves Manói és programjai miatt is. A látogatók beléphetnek a Mikulás házába, dolgozószobájába, ahol elmondhatják kívánságaikat és elmesélhetik, mi minden történt Velük az elmúlt egy évben. Az ünnepekre hangolódásról a Játszóház kézműves foglalkozásai és népi játékai gondoskodnak.

https://www.facebook.com/aholamikulaslakik

 

Adventi készülődés Wekerlén

Közös ünnepi készülődésre hív kicsiket és nagyokat a Wekerlei Kultúrház 2013. november 30-án, szombaton 15.00-19.00 óráig. Aki ellátogat erre a szombati rendezvényre, annak újból lehetősége nyílik saját tervezésű adventi koszorú vagy karácsonyi ajtódísz elkészítésére, de díszíthet különleges karácsonyi gömböt is. A kisebbek díszíthetnek mézeskalácsot, és írhatnak levelet vagy rajzolhatnak a Mikulásnak, valamint segíthetnek a kultúrházat díszítő madárgirland elkészítésben. Délután 16.00 órától a Wekerlei Kultúrház és az Europark LIBRI Könyvesbolt „Kedvenc téli mesém” pályázatának díjkiosztójára és a beérkezett alkotások kiállításának megnyitójára kerül sor. A rendezvényen a részvétel ingyenes!

http://uj.kispest.hu/index.php/programajanlo/2824-adventi-keszulodes

Vadlúdsokadalom Tatán

A Tatai Vadlúd Sokadalom 2013. november 30-i, szombati egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk.

http://www.vadludsokadalom.hu/

Indul a Királyréti Karácsonyvasút

2013 december 1-én, valamint december 14-től 2014. január 8-ig menetrend szerinti járataink külső és belső ünnepi köntöst öntenek. A feldíszített karácsonyi fűtött szerelvényekből a Karácsonyfa mellől gyönyörködhetünk a téli börzsönyi tájban. Személyvonatok indulása december 1-én Kismarosról: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00. Személyvonatok indulása december 1-én Királyrétről: 8.38, 10.38, 12.38, 14.38, 16.38.
A járatokon a normál díjszabás van érvényben.

http://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=2243&rfa=4

Nemzetek karácsonya a Múzeumkertben

A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében péntektől január másodikáig több mint egy hónapon át minden héten más-más nemzetek mutatkoznak be tradicionális ételeikkel, italaikkal és különleges kultúrájukkal. A Nagyszínpadon a fellépők különböző országok képviseletében csillogtatják meg tehetségüket, ráadásul a Nemzeti Múzeum ismét fényárba borul! A Múzeum épületén jellegzetes karácsonyi fényjátékot-, a Múzeum kertben pedig számos tradicionális köntösbe bújtatott karácsonyfát fedezhetnek fel, amelyeket a nemzetekhez kapcsolódó Nagykövetségek/ Szervezetek saját hagyományaik szerint díszítenek fel.

https://www.facebook.com/nemzetekkaracsonya

 

Nyiss kaput, angyal!
 

A budapesti Bethlen Téri Színházban 2013. december 1-jén 10 órától “Bábokkal való karácsony éjjeli mulatság, melyben foglaltatik a Mágusoknak csillag vezérelte útja, a Pásztoroknak angyal jelenése, nem külömben a Szűz Máriának hozzájok tett beszédgye” készülődik. Jézus születésének történetét egy különleges, háromszintes betlehemben bábokkal mutatják be a Bábakalács bábművészei. Az előadást a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi és templomi szövegekből állították össze.

http://www.bethlenszinhaz.hu/ai1ec_event/nyiss-kaput-angyal-2/?instance_id=4110