Vakáció a városban – Mit csináljunk nyáron Budapesten?

Mit csináljunk a nyári utazások előtt, után vagy helyett a nagyvárosban? Sok izgalmas élmény vár ránk akár a gyerekekkel, akár nélkülük, ami felejthetetlenné teszi a nyarat. Van néhány tippünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 03. Csontos Dóra

Fedezzünk fel új játszótereket!
Az ismerős, közeli játszótereken kívül érdemes felkeresni a távolabb lévő, új mesejátszótereket is: Bóbita, Budavári Mátyás Király Játszótér, Rumini, Pom-PomVuk , Anna-réti Játszótér, Segesvár Játszótér, Csillaghegyi Akácfa utcai játszótér

Kalandoroknak!
Bátor kicsiknek- és nagyobbaknak izgalmat és élményt jelentenek a kalandparkok. Ha családi sportolással szeretnétek tölteni egy napot, akár 3-4 éves kortól is találtok a gyerekeknek megfelelő pályákat.

Menjünk kirándulni, piknikezni!
Az iskolából, óvodából kiszabadulva jól esik szaladgálni, sétálni a szabadban, a klasszikus helyszínek Állatkert, Holnemvolt Park, Planetárium, Fővárosi Nagycirkusz, Gyermekvasút, Libegő, Budapest sétajárat, Vasúttörténeti Park, barlangok, botanikus kertek, állatsziget mellett sok kirándulóhelyet is találunk a városban és környékén.

Csobbanjunk!
A strandok, fürdőhelyek, uszodák igazi felüdülést jelentenek a nyári hőségben.

Állati jó helyek!
Vadasparkok, állatparkok, lovardák, ahol etetni, simogatni lehet a kedvenceket vagy éppen lovagolni tudtok. Nagyvadak, egzotikus állatok vagy pónik?

Menjünk ki a piacra!
Ami számunkra hétköznapi, az egy gyereknek nagy élmény lehet. Menjünk együtt vásárolni a vásárcsarnokba vagy a piacra, válogassunk a zöldségek-gyümölcsök között, nézelődjünk.

Családbarát (gasztro)helyek
Ha gyerekekkel indulunk útnak, előnyben részesítjük a bababarát, gyerekbarát, családbarát helyeket: összegyűjtöttünk néhány éttermet, cukrászdát és kávézót, ahol szívesen látják a kicsiket.

Hol találod a legklasszabb nyári táborokat?
Megmutatjuk! Segítség a táborválasztáshoz.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!