Vallott az anya – így került a csatornába a gyerek

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg a hétvégén a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Az anya is megvan - jelentette a kínai média szerdán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csatorna
2013. május 29. szabo.daniel

Egészséges, és stabil állapotban van az a csecsemő, akit egy lakóépület nyilvános vécéjéből levezető, 10 cm átmérőjű lefolyócsőben találtak meg a hétvégén a kelet-kínai Csöcsiang tartományban. Az anya is megvan – jelentette a kínai média szerdán.


A fiú csecsemő tartózkodási helyét körültekintő akcióval közelítették meg a tűzoltók, majd kivágták a negyedik emeleti vezetékrészt. Később orvosok segítségével – immár a kórházban – fogókkal és fűrésszel csaknem egy órán át fejtették le róla a csőmaradványokat.

Arcán, végtagjain karcolások, testén véraláfutások voltak találhatók, szívverése gyenge volt, súlya 2,8 kilogramm. Az újszülött kisfiú körülbelül két órát tölthetett a cső egyik kanyarulatában. A korábbi sajtójelentések szerint sírásával hívta fel magára a figyelmet, és egy lakó értesítette a hatóságokat.

A történtekre az internetes közösség igen indulatosan reagált, elítélve az anyát több százezer bejegyzés született. Voltak, akik a mentők munkáját méltatták, akadtak, akik a baba segítségére siettek, pelenkát, ruhát, tápszert vittek neki. Mások már jelezték, hogy szívesen örökbe fogadnák.

A legfrissebb jelentések szerint a 22 éves anya jelen volt és figyelte, amint gyereke megmentésén dolgoznak, és közben többször is aggodalmának adott hangot, de a rendőrök nem gyanakodtak rá. Az egyedülálló nő bérelt lakásában viszont vérnyomokat és gyerekjátékokat találtak.

A helyi lap internetes oldalán szereplő beszámoló szerint akkor vallotta be, hogy a kisfiú az övé, amikor a hatóságok arra kérték, vesse alá magát egészségügyi vizsgálatnak. A rendőrségnek azt mondta, hogy nem volt pénze abortuszra és titokban szülte meg a gyereket a (guggolós) vécében.

Állítása szerint a csecsemő lecsúszott a vezetékbe, és miután nem érte el, hogy kihúzza onnan, szólt a ház gondnokának. Mint mondta, a szülés nyomait eltüntette, terhessége ideje alatt pedig bő ruhákat viselt, hasát szorosan bekötötte, hogy mások ne lássák, hogy állapotos.

Az inkubátor száma alapján 59-es babának elnevezett kisfiú ügyében szándékos emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség. Az illetékes kórház orvosa közölte, hogy a csecsemőt akkor sem adják örökbe, ha szülei nem tartanak rá igényt, hanem átadják egy szakintézménynek.