Váltsuk valóra a kiskertészek álmát!

Sokaknak az iskolakert terményei jelentik az egyetlen vitaminforrást, ezért jótékonysági árverés indul a Rimóci Iskolakert javára a PlantTogether szervezésében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
árverés
2015. június 04. Csontos Dóra

Sokaknak az iskolakert terményei jelentik az egyetlen vitaminforrást, ezért jótékonysági árverés indul a Rimóci Iskolakert javára a PlantTogether szervezésében.


Egy nagy jótékonysági árverésnek ad otthont június 6-án szombaton délután 16.30-tól a gyerekzsongástól mindig boldog Hellóanyu (1077. Budapest, Csányi u. 7.). A PlantTogether csapata a magyar kézműves és designer világ kiemelkedő alkotóival most lóra és méhkasra gyűjt a Rimóci Iskolakert számára. Az árverés díszvendége és támogatója a Fonogram Díjjal kitüntetett BOGGIE, aki Wars for nothing című dalával képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kiknek gyűjtenek?

A rimóci iskolakertet évek óta Szabó Mónika vezényletével a Szent István Általános Iskola tanulói gondozzák. Nem titok, hogy sokan közülük csak az iskolában jutnak megfelelő vitaminforrásokhoz, ezért a tanév alatt 110 gyerkőc, nyáron pedig 50 kertfelelős tanuló gondozza, ápolja az 500 nm-es kertet.

A kert számukra nem csak hobbi és mulatság, valódi munka folyik az ágyások között. Már a 6-7 évesek is kapálnak, kötöznek, öntöznek, ásnak, vetnek, aratnak. Mindezt felelősen és boldogan.

Mire gyűjtenek?

Most egy álom valósulhat meg, ha segítesz! Egy igásló és 5 méhcsalád megvásárlása a cél. A gyerekek nagy örömére szolgálna, ha lenne saját méhkasuk, amit természetesen felnőttek gondoznának, de a gyerekek teájába és kenyerére kerülne a betakarított méz.

A polgármester további földterületet ajánlott fel az Iskolakert hol volt, hol nem volt számára, melyhez nagy segítséget jelentene egy igásló. Ezért kezdtünk gyűjteni, a te segítségeddel!

Kik a felajánlók?

Az aukción fiatal neves magyar designerek, képzőművészek és babaholmi-tervezők munkái lesznek elérhetők 50-60-70% kedvezményes kikiáltási áron! Az aukció teljes bevételét az iskolakert kapja meg!

Az eseményen velünk tart:

Hellóanyu, BOGGIE, Evushandmade, DolfoART, Szafajet, Gremese Mei Tai, SZÍNházikó – hardworkshop, sulyandesign.hu, Nolám naturlabor, Horgooka, Szelence ékszerek, Papetri Paperworks, Rulied, Bogyó Babái, Garka textilékszer és kiegészítő, Papetri Paperworks, ArtiStamp, Banikó Műhelye és a Matula ikrek.

Az eseményről bővebb információt ITT találsz.