Vár a Családünnep, indul a dunai nyomozás, ünnepel a bábszínház – programok a hétvégére

Igazi tavaszi zsongásba csöppen a programlátogató: a Víz Világnapja és a Bábszínházi Világnap mellett persze nekünk a legkedvesebb azért a Millenárison rendezendő Családünnep!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családünnep
2014. március 21. Szaurella

Igazi tavaszi zsongásba csöppen a programlátogató: a Víz Világnapja és a Bábszínházi Világnap mellett persze nekünk a legkedvesebb azért a Millenárison rendezendő Családünnep!


 

Játékvarázs a Millenárison

Ahogy azt már többször beharangoztuk, vár kicsit és nagyot a Családünnep Magyarországgal program március 22-én, szombaton 10 órától 19 óráig. A budapesti Millenáris egy napra átalakul babafalvává, a Kolompos, a Muzsikás együttesek zeneszobájává és a családi játszóházzá. Civil szervezetek, tanácsadók, és nem mellékesen igen finom étkek várják a családokat. A belépés díjtalan!

http://csaladhalo.hu/cikk/szinek/ime-hetvegi-csaladunnep-magyarorszaggal-rendezvenyunk-reszletes-programja

Gyere, nyomozz velünk!

Szombaton, március 22-én délután 14-től 16 óráig a Danube Flow – Hív a Duna! kulturális programsorozat idei első eseménye egy izgalmas krimi-játék a Duna-parton. A játék által meghatározott útvonalon, a kb. egy órás, kalandos séta során nemcsak gyilkost, és a gyilkosság körülményeit leplezhetik le, de még jobban megismerhetik a várost a résztvevők. Találkozó a Batthyány téren, a 86-os busz és a Duna-part közötti szakaszon. A nyomozás a Mindspace állomásánál kezdődik, az érdeklődők 14 és 16 óra között jelentkezhetnek a versenyre.

http://danubeflow.eu/

Bábszínházi világnapi ünnep

Több, mint húsz településen több, mint negyven résztvevő bábszínház, független társulat, oktatási intézmény, csoport, szakmai szervezet ünnepli március 21-én, pénteken a bábszínházi világnapot. Lesznek programok városi főtereken és könyvesboltokban, piacokon és tömegközlekedési eszközökön. Az összes vidéki kőbábszínház részt vesz a programban. Ízelítőül néhány esemény: Békéscsabán Pocakmesével várják a 3 év alattiakat, Debrecenben a Deszka Fesztivál és a MODEM új kiállítása nem marad bábmentes, Kecskeméten a piaccsarnokban fognak bábozni, Miskolcon vetélkedőt rendeznek, Pécsen bábos flashmob lesz a Széchenyi téren, Győrben pedig Báb on Air címmel mutatják be a műfaj izgalmait. A független alkotók sem maradnak ki a rendezvénysorozatból: Szegeden vásári bábjáték lesz a Dugonics téren, Kaposváron a Bábszíntérben, Hottón pedig a faluházban előadással és kézműves foglalkozással várják a közönséget.

https://www.facebook.com/babszinhazivilagnap

Tropicariumi „vizes állatkert”

A Víz világnapja alkalmából március 22-én, szombaton 10 és 17 óra között a bejárat előtti folyosón és a csodás rendezvényteremben – partnereivel együtt – érdekes és tartalmas programokkal készül a Tropicarium, melyek – regisztráció után – ingyenesen vehetők igénybe.  Lesznek kézműves foglalkozások, kvízek, horgászat, vizes kísérletek, bemutatók, előadások, sportos kihívások. Az a szerencsés résztvevő, aki minden játékos feladatot teljesít és délután 16 órakor kisorsolják a nevét, ajándékot kap, a 14 éven aluli gyermekek pedig ingyen léphetnek be a Tropicariumba.

 www.tropicarium.hu