Várandós nőt bántalmazott egy villamosvezető Pesten

Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a BKV az egyik Combino vezetőjét, aki bántalmazott egy szabálytalanul közlekedő gyalogost hétfőn kora este Budapesten - közölte a cég kedden az MTI-vel. A közlekedési társaság vizsgálja az esetet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bántalmazás
2013. június 18. szabo.daniel

Azonnali hatállyal felfüggesztette állásából a BKV az egyik Combino vezetőjét, aki bántalmazott egy szabálytalanul közlekedő gyalogost hétfőn kora este Budapesten – közölte a cég kedden az MTI-vel. A közlekedési társaság vizsgálja az esetet.


A közlemény szerint a 4-es villamos vezetője egy baleset elkerülése kapcsán az őt ért sokk hatására sajnálatos módon elvesztette az önkontrollját és pofon ütött egy gyalogosan közlekedő terhes nőt.

A BKV Zrt. azt írta: az eset előzménye az volt, hogy két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető a baleset elkerülése érdekében azonnal vészfékezni kezdett. A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet.

Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki – saját bevallása szerint – nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, s a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A közlekedési társaság hozzátette: a járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködő magatartást tanúsított.

“A BKV sajnálja a történteket és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő” – áll a közleményben.