Várjátékok, középkori forgatag, vadles a belvárosban – programajánló

Programok Nagyvázsonyban, Velencén, Pesten és Diósgyőrben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. július 29. Gyarmati Orsolya

Programok Nagyvázsonyban, Velencén, Pesten és Diósgyőrben.


Kinizsi-napok Nagyvázsonyban

(Nagyvázsony, Kinizsi vár – július 29-31.)

Három napig tartó vigadalomra várják a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén. Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, és lesznek interaktív történelmi séták is.

Gyerekelőadások a Velencei-tónál

(Velence, Velencei korzó, augusztus 28-ig )

A fővárosból autóval vagy vonattal alig egy óra alatt elérhető Velence korzó tetőteraszán augusztus végéig estéről estére sok-sok gyerekprogramra számíthatnak a napközben a tóparton hűsölő családok.

A Buborék együttes koncertje

(Siófok, Bahart kikötő – július 30., szombat, 18:00)

“Ha végre itt a nyár és meleg az idő…” akkor irány a siófoki kikötő, a Minimax Gyerekhajó és a Buborék együttes koncertje. A sok móka mellett lesz lehetőség sétahajókázásra és Pici Cicával való fotózkodásra is. Nem kell aggódni, hiszen a hajó fedett, így sem eső, sem szél, sem a hideg nem gátolja meg a szórakozást.

Középkori forgatag a diósgyőri várban

(Miskolc, Diósgyőri vár – július 30-31.)

Legnagyobb történelmi játékaira készül a Diósgyőri vár július 30-31-én. A XVII. Középkori Forgatagon a várjátékok kedvelői sok újdonságra, valósághű viadalokra és mulatságra számíthatnak középkori módra. A vár ezen a hétvégén egy nyüzsgő középkori udvarrá változik, lesznek lovagi bemutatók, kézműves finomságok és a kalandozás éjszaka is folytatódik. A legkisebbeket középkori játszótér, vásári mutatványok, udvari zenészek, banya tanya és jelmezes beöltözés várja.

Vadlesen a Terézvárosban – séta gyerekeknek

(Budapest, Operaház – július 31., vasárnap, 10:30)

A másfél órás, vadregényes sétán a terézvárosi állatok és más furcsa lények nyomába eredhetünk, és begyűjthetjük őket a kígyótól az oroszlánon át a szárnyas griffig. A fémből, fából, kőből, üvegből megformált fenevadak és kezes háziállatok ugyanis rengeteg épületen elrejtőztek, csak meg kell találni őket! S ha már rájuk leltünk, szó esik készítőikről, tervezőikről: azokról az iparosmesterekről, akik a 19. század végén, a 20. század elején feldíszítették Budapestet. Találkozási pont: Operaház főbejárata