Várjuk együtt az őszi szünetet!

Ki várja jobban az őszi szünetet, a diákok vagy a szüleik? Hogy tudunk mindannyian hatékonyan rápihenni a stresszes iskolakezdésre? Cikkünkben mindkét kérdést megválaszoljuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. október 03. Paulik András

Ki várja jobban az őszi szünetet, a diákok vagy a szüleik? Hogy tudunk mindannyian hatékonyan rápihenni a stresszes iskolakezdésre? Cikkünkben mindkét kérdést megválaszoljuk!


Alighogy elkezdődött az iskola, gyerekeink máris számolják az őszi szünetig hátralévő napokat… na jó, nemcsak a gyerekeink, hanem mi, felnőttek is! Sőt, az is lehet, hogy mi még náluk is jobban várjuk az újabb iskolamentes napokat. Mert, bár nem nekünk kell iskolába járni, ahogy elkezdődik a tanítás egy csapásra minden megváltozik az életünkben.

Mindenekelőtt le kell cserélni a gyerek teljes ruhatárát, amelyről az évnyitó előtt két nappal derül ki, hogy idén is kinőtte, ugyanis addig nem hajlandó még felpróbálni sem a hosszú nadrágot, inget. Tornacucc dettó. Ekkor már persze sehol nem lehet semmilyen méretben gyerekruhákat kapni, így maradnak a kreatív megoldások. Megérkezik viszont a hatalmas tankönyvkupac, amit
a., nekiállhatunk bekötni 
b. nekiállhatunk a gyerekeinket ösztökélni, hogy kössék be!
Higgyék el, egyikkel sem járunk túl jól. Amikor ezzel végre megvolnánk, jöhet a hatalmas kupac füzet…

Persze tudjuk, hogy aki korán kel, aranyat lel, ennek ellenére valahogy mégsem akaródzik újra hajnalban kelni, csak hogy gyermekeinket időben útjukra bocsáthassuk, a falánkabbakat egy jól megpakolt uzsonnás doboz kíséretében. Mostantól ismét nap, mint nap be kell bizonyítanunk, hogy szervezésben felülmúlhatatlanok vagyunk, mert amíg „A” gyerekkel átrobogunk a szolfézsról a balett órára, addig „B” gyerek éppen végez a robotika szakkörön, ahonnan padlógázzal hajtunk az uszodába. Kereken 20 perc marad a bevásárlásra, ameddig a balerina végez, majd közösen felvesszük az uszoda előtt türelmetlenül tébláboló „A” jelzésű utódot. Este lecke és e-napló ellenőrzés (hol vannak már azok a régi, aranyos kis papíralapú ellenőrző könyvek!), táska- és tornazsák csekkolás, ebédpénz/kiránduláspénz/osztálypénz bekészítés. És még csak hétfő van…
Koncentrálnunk kell, hogy el ne feledkezzünk a szülői értekezlet(ek)ről, a papírgyűjtésről, az osztálykirándulásról és a másnapra bekért A3-as méretű fotókartonról, ami éppen hiánycikk…

Nem csoda, hogy úgy várjuk az őszi szünetet, mint szikkadt kaktusz az esőt – jó lesz már rápihenni az iskolakezdés eseménydús időszakára! Pihenni – nem pedig főzni és nagytakarítani!

Szerencsére van az a hely, ahol kicsik, nagyok, szülők és nagyszülők közösen, mégis egymástól függetlenül tudnak zavartalanul pihenni. A családbarát Danubius szállodákban nem lesz gondunk a gyerekeinkre, mivel a Bubbles Club animátorai izgalmas gyerekprogramokkal, foglalkozásokkal kötik le a gyerkőcök energiáit. A békére és nyugalomra vágyó szülők pihentető masszázzsal vagy az élménymedence simogató buborékjai közt lazítva tölthetik fel energiaraktáraikat, a nagyszülők pedig a bársonyos gyógyvizek, iszappakolások, balneoterápiás kezelések által regenerálódhatnak.

A Danubius szállodák kiváló konyhájának és széles ételválasztékának köszönhetően mindenki megtalálja a kedvenc fogásait! A különféle ételallergiák figyelembevétele vagy az egyéni diéták szerinti étrend elkészítése sem jelent problémát a gyakorlott szállodai szakácsoknak. Érdemes bebiztosítani a családi pihenést már most az őszi szünetre és mielőbb befoglalni a kecsegtető őszi ajánlatok valamelyikét ITT!