Vegyetek játékbabát és segítsetek afrikai gyerekeken!

Május hónapban minden eladott afrikai figura, afrikai témájú falmatrica és fekete baba után 1000 Ft a Taita Alapítvány segítségével a kenyai árvaházhoz jut el. Az afrikai babákkal remélik, sikerül gyeremkeinknek sokkal magától értetődőbbé tenni az elfogadást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 20. Paulik András

A Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért segítői többször kerestek már fekete babákat itthon, hogy kivigyék az általunk támogatott kenyai árvaházban lakó gyerekeknek: ne csak fehér babákkal játszhassanak, ne csak fehér gyerekeket lássanak a könyvekben, hiszen velük nehezebb azonosulniuk.


Ismerős gyerekeknek is szerették volna fekete babát adni, hogy tudjanak mesélni nekik a kinti gyerekekről, megmutassák nekik, léteznek más emberek, más kultúrák is a világban mint a miénk.

Aztán megunták a keresést, és megkérték a Freshka-lányokat, hogy készítsenek nekik ilyen babákat! A Freshka Design egy egész új babakollekcióval készült: a barna bőrű babák valódi, afrikai anyagokból varrt ruhákat viselnek különböző színekben. A teljes afrikai kollekció, az új, fekete babákkal kiegészülve a Taita Alapítványt támogatja: május hónapban minden eladott afrikai figura, afrikai témájú falmatrica és fekete baba után 1000 Ft a Taita Alapítvány segítségével a kenyai árvaházhoz jut el. Az afrikai babákkal remélik, sikerül gyeremkeinknek sokkal magától értetődőbbé tenni az elfogadást a magyar társadalomban.

Mire elég 1000 Ft Kenyában?

Egy gyerek háromhavi vitaminadagja, 2 havi ivóvize, 1 heti élelme vagy egy kisgyerek 1 heti tandíja.

2012-ben – elmondásuk szerint – első pillantásra beleszerettek a Freshka Design puha, színes, pamut fonalból készült figuráiba, amelyek mindegyike önálló, szeretnivaló személyiséggel rendelkezik. A Freshka alapítója, Donner Andrea, mesefestő, grafikus, aki gyerekszobák falfestése után kezdte figurákban is továbbálmodni a mesevilágot. A figurák megalkotásában Mike Tünde lett a társa, így készült el másfél évvel ezelőtt az első horgolt figura, Zebulon, a zebra. A Freshka Design mára már több kollekciót mondhat magáénak, köztük a most kiegészült afrikait.

A Taita Alapítvány a kenyai Bura Missionben egy árvaházat támogat, ahol jelenleg több mint 40 gyerek nevelkedik. Az alapítvány segíti a gyermekek élelmezését, egészségi ellátását, lakhatását és elsősorban az oktatásukat. Az afrikai élet és a helyi problémák megismertetése a magyar érdeklődőkkel egy további feladatuk, ennek érdekében gyakran szerveznek programokat, kiállításokat is itthon. Számos önkéntes fordult már meg ebben az árvaházban, sokan pedig rendszeres adományokkal támogatják a gyermekeket.

A Taita Alapítvány és a Freshka Design együttműködése példaértékű, és mindenki számára örömöt jelent, hiszen egy baba vagy figura megvásárlásával két embert is megajándékozhatunk egyszerre! Május 31-ig itt lehet bűbájos figurát, babát rendelni és egyben a kenyai árvaház kis lakóinak is segíteni itt:

http://www.freshka.hu/collections/africa