VIDEÓ: Gyerekek az abortuszról

Az Online For Life civil szervezet kisgyerekeket kért meg, fogalmazzák meg érzéseiket, gondolataikat az abortuszról. Bár a kérdések kissé szuggesztívek, ettől függetlenül szép videó született.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 03. Gyarmati Orsolya

Az Online For Life civil szervezet kisgyerekeket kért meg, fogalmazzák meg érzéseiket, gondolataikat az abortuszról. Bár a kérdések kissé szuggesztívek, ettől függetlenül szép videó született.


A megismerkedés során megkérdezik a gyerekeket, milyen állatok lennének a legszívesebben és milyen szuperképességgel szeretnének rendelkezni, hová utaznának, ha tehetnék és mitől különlegesebb az ő családjuk a többinél és szeretnének-e felnőve ők maguk is családot, gyereket.

Természetesen az utóbbira mindenki igennel válaszol. Innen már közelítünk a témához. A kérdező hölgy arra kíváncsi, mi lenne a neve a születendő gyerekeknek, majd rögtön azt is megkérdezi, bántanák-e valaha a gyerekeiket. A válasz egyértelmű nem. Hogy miért? Mert a babák kicsik.

És aztán jön a legkeményebb kérdés: Miért csúnya dolog megölni egy kisbabát? Mert ő is ember. És ha nem lenne rá időd, hogy foglalkozz velük? Akkor sem? Nem! Megkérnék valakit, hogy addig gondoskodjon róluk, amíg én nem érek rá. És ha az a kisbaba egy anyuka hasában lenne? Akkor sem. Mert helytelen, rossz dolog megölni bárkit. Mit szólnál hozzá, hogy ha megtudnád, hogy szülők megölik a kisbabájukat? Az egyik kislány azt mondja, ilyesmi nem lehetséges. Egy kisfiú szomorúnak érzi magát ettől a gondolattól. Természetes számukra, hogy ez rossz dolog, és megmentenék a veszélyben lévő kisbabákat. „Minden gyerek fontos”, fogalmazza meg a lényeget egyikük. Kettejüknek is eszükbe jut, hogy az egyháznak lépnie kellene ebben az ügyben. „Mert fontos azt tenni, ami helyes.”

56 millió amerikai halt meg abortusz által. Ez azt jelenti, hogy 25 másodpercenként hal meg egy magzat.