Családháló

Kezdőoldal Színek VIDEÓ: LEGO gumicukorból!

VIDEÓ: LEGO gumicukorból!

A gyerekek imádják a gumicukrot. És a LEGO-t is. Ennél jobban már csak a gumicukor-LEGO lehet jobb! Itt a recept, hogyan készítsd el!

Írta: Gyarmati Orsolya,

A gyerekek imádják a gumicukrot. És a LEGO-t is. Ennél jobban már csak a gumicukor-LEGO lehet jobb! Itt a recept, hogyan készítsd el!


Öntsünk kb. 1,5-2 dl (fél bögre) nagyon hideg vizet egy mérőedénybe. Keverjünk hozzá egy negyed bögre kukoricaszirupot úgy, hogy a szirup teljesen elvegyüljön a vízzel. Öntsük az egészet egy lábosba, tegyük a tűzhelyre, de még nem gyújtsuk meg a lángot alatta. Oldjunk fel benne jó sok zselatint, majd ezt is keverjük el alaposan. Közepes lángon, gyakori kavarás mellett  5-10 percen át főzzük a szirupot.

Ha nagyon nagy szerencsénk van, tudunk szerezni LEGO-boltban, Vaterán vagy e-bayen LEGO-kocka alakú jégkockakészítőt szilikonból. Most már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntsük a teljesen folyékony és sűrű zselés szirupot a kis kockákba.

Ha azt látjuk, hogy a zselé fehér buborékokkal van tele, öntsük az egészet egy nagy pohárba és várjunk, amíg a buborékok nyúlós, egybefüggő réteget nem képeznek a pohár tetején. Ezt egyszerűen eltávolíthatjuk, a tökéletesen tiszta zselét pedig öntsük át valamilyen adagolóba. Ha minden formába jutott zselé, tegyük az egészet a hűtőbe 5 óráig.

Ha nagyon bátrak vagyunk, kísérletezhetünk különböző ételfestékek hozzáadásával is.

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
VIDEÓ: Hatezer év és a nyelvek

A Business Insider egyik tudós csapata animációt készített arról, hogyan terjedtek el a különböző nyelvek Európában és Ázsiában 6000 év...

Close