VIDEÓ: Levél egy meg nem született kislánytól

Emlékszünk még a „Néma sikoly” című filmre? Annak idején a serdülőkorban lévő lányoknak és fiúknak ezzel a felvétellel mutatták be szó szerint húsbavágóan, mi is az abortusz. Most itt egy hasonlóan sokkoló alkotás. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2015. február 04. Gyarmati Orsolya

Emlékszünk még a „Néma sikoly” című filmre? Annak idején a serdülőkorban lévő lányoknak és fiúknak ezzel a felvétellel mutatták be szó szerint húsbavágóan, mi is az abortusz. Most itt egy hasonlóan sokkoló alkotás. 


A „To Be Born” (Megszületni) egy fiatal lányról szól, aki egy buli után teherbe esik. A fiú hallani sem akar a gyerekről, sőt, azonnal elhagyja a lányt, aki időpontot kér egy abortuszklinikától. Ezután egyfajta rémálomban végigéli, mi fog történni, s eközben végighallgatja kislánya levelét, aki immár odaátról meséli el, milyen érzés volt neki, hogy élve darabokra tépték saját édesanyja beleegyezésével.

A rémálom véget ér: a lány rádöbben, hogy nem tudja megölni gyermekét. Megrázó képsorok happy enddel.

A film hátteréül egy „Levél egy abortált gyermektől” című történet szolgál, amelyre egy lengyel pap, Stephen Lesniewski 10 éve hivatkozik rendszeresen, ha valaki azzal keresi meg őt, hogy azon gondolkozik, elveteti a babáját. Lesniewski atya becslései szerint legalább 500 babát mentett már meg a haláltól ily módon. A nagy sikerre való tekintettel az atya úgy döntött, filmet készít a történetből, hogy a levél még többekhez eljusson. Így jött létre a „Megszületni.”

Íme a levél szövege: 

“Anya!

Neked írom ezt a levelet. Az abortusz áldozata vagyok. Szeretnék egy kicsit mesélni neked más anyáknak is arról, mi is valójában az abortusz. Pontosan emlékszem arra a napra, amikor kiszakítottak a legcsodálatosabb helyről. A pillanatra, amikor valami szerkezet kitépett az anyaméhből. Hallottam, ahogy beszélgetsz valakikkel, aztán egy különös hangra lettem figyelmes.  Félelem töltött el és sírni kezdtem. Én egy védtelen kisbaba vagyok, nem pedig egy érzéketlen szövetcsomó… Emlékszem, éreztem, hogy te is félsz és hogy a szíved egyre gyorsabban ver. Aztán hirtelen éreztem, hogy valami húzni kezd kifelé. Mama, te, aki a világon a leggyönyörűbb nő vagy, tele gyengédséggel, hogy teheted ezt velem? Az eszköz letépte a lábaimat. Sikoltoztam fájdalmamban: „Mama, mama! Könyörgök, ne tedd ezt velem! Csinálj valamit, hogy ne fájjon! Kérlek, ne hagyj meghalni!” Ekkor letépték az egyik karomat is. „Ne hagyj meghalni!” Aztán a másik karom következett. Reménykedtem benne, hogy mindez csak egy rémálom. De nem az volt. Végül valami megfogta a fejemet és összetörte. Ekkor meghaltam. De én szeretlek, anya! Azért írom ezt a levelet, hogy tudd: én meg akartam születni. Hogy megölelhesselek és elboríthassalak a puszijaimmal és elmondhassam: te vagy a világ legjobb anyukája. Hogy fényt hozzak az életedbe és szeretetet. Arra a pillanatra gondoltam, amikor megöleljük egymást. De ez a pillanat sosem jön el. Mégis: el akarom mondani, hogy megbocsájtok neked és szeretlek. Bízz Isten szeretetében és kegyelmében és abban, hogy egy napon találkozunk a színe előtt. Kérlek, ne szenvedj miattam. De kérnék tőled egy szívességet: mondd el más, várandós anyáknak, hogy a méhükben egy kisbaba lakik, aki egyszerűen csak meg akar születni. Hogy boldoggá tegye az édesanyját. Szeretlek, anya. Susie.”