VIDEÓ: “Mit változtatnál meg magadon?”

Elgondolkodtató filmet készített nemrég néhány fiatal. Felnőtteknek és gyerekeknek tették fel ugyanazt a kérdést: Ha megtehetnéd, mi lenne az az egy dolog, amit megváltoztatnál a testeden? 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. január 23. Gyarmati Orsolya

Elgondolkodtató filmet készített nemrég néhány fiatal. Felnőtteknek és gyerekeknek tették fel ugyanazt a kérdést: “Ha megtehetnéd, mi lenne az az egy dolog, amit megváltoztatnál a testeden?” 


A válaszok jól jellemzik, hogyan állunk magunkhoz, amikor már elhagytuk a gyerekkort és milyen máshogy viszonyulnak önmagukhoz a kicsik. 

A felnőttek ezeket szerették volna:

–          kisebb homlok

–          nagyobb testmagasság

–          kevesebb teltség az arcon

–          kisebb fülek

–          szebb bőr

–          zéró terhességi csík

–          nagyobb szemek

És ezt kívánták a gyerekek:

–          hableány-farok

–          teleportálási képesség

–          cápaszáj

–          tündefülek

–          szárnyak

–          gepárdlábak

…de volt, aki azt mondta, semmin nem szeretne változtatni, vagy hogy úgy szereti magát, ahogy van.

„Mikor volt utoljára. hogy jól éreztük magunkat a bőrünkben?” – kérdezi a videó. Ezen érdemes elgondolkodni. Végül egy idős néni ezt mondja:  A legtöbb ember retteg attól, hogy megöregszik, hogy ráncai lesznek. Én szeretem, hogy fehér a hajam, és azt is szerettem, amikor elkezdtem őszülni. Ha megváltoztatnám a kinézetem, akkor az már nem én lennék. És én úgy döntöttem, ilyen vagyok és ilyen maradok.

És ha még ezek után sem éreznénk magunkat jobban, nézegessünk fotókat  celebekről, amikor nincsenek csúcsra járatva photoshop segítségével. Nyugodtan elkönyvelhetjük, hogy mi bármikor, még a legszörnyűbb hétfő reggelen is jobban nézünk ki sokuknál…