VIDEÓ: Nem is gondolnátok miért járnak örömmel suliba a japán diákok

Meglepő, de néhány japán iskolában nem mennek haza azonnal az iskolából a gyerekek, hanem "mosnak-főznek-takarítanak". Hogy miről beszélünk? Nézzétek meg a videót, kiderül!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alternatív iskola
2015. november 20. Csontos Dóra

Meglepő, de néhány japán iskolában nem mennek haza azonnal az iskolából a gyerekek, hanem “mosnak-főznek-takarítanak”. Hogy miről beszélünk? Nézzétek meg a videót, kiderül!


A gyerekek tanító nénije úgy fogalmazott, hogy a munka magabiztosabbá teszi a gyerekeket, és felkészíti őket a felnőttek életére. Persze, nem úgy kell ezt elképzelni, mint a katonaságnál. A gyerekek mókázva végzik a feladataikat és egyáltalán nem tehernek élik meg a dolgot. 

„Jó magunk után takarítani, mert ez mégiscsak a mi környezetünk”- mondja egy lelkes nebuló, míg egy másik lurkó azt mondja, így nemcsak boldognak, de hasznosnak is érzi magát.

Az AJ+ egy tokiói általános iskola másodikosai közt forgatott, hogy megtudja, miért is örülnek a diákok annak, hogy ők végzik a takarítást és néha még a konyhás néni szerepét is. Figyeljétek csak a válaszokat:

These Kids Clean Their Own Classrooms – And Have Fun Doing It

Should kids clean their own classrooms? Japan thinks so.

Szerző: AJ+, 2015. november 2.