Visszacserélések vihetik csődbe az áruházakat

Járt már úgy, hogy vett egy ruhát, hordta kétszer, majd direkt visszavitte és kicserélte valami másra anélkül, hogy annak bármi baja lett volna? Az Amerikában 'wardrobing'-nak keresztelt folyamat lényege, hogy ruhatárát egyetlen darab árából frissítheti fel újra és újra, kedvenc boltjait kölcsönzőként használva. Eljátszotta már, vagy esetleg többször is el szokta?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 29. szabo.daniel

Járt már úgy, hogy vett egy ruhát, hordta kétszer, majd direkt visszavitte és kicserélte valami másra anélkül, hogy annak bármi baja lett volna? Az Amerikában ‘wardrobing’-nak keresztelt folyamat lényege, hogy ruhatárát egyetlen darab árából frissítheti fel újra és újra, kedvenc boltjait kölcsönzőként használva. Eljátszotta már, vagy esetleg többször is el szokta?


Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy egy elegáns esemény alkalmából kénytelen volt beruházni egy ahhoz illő, puccos ruhára. Aztán az a nem két filléres darab azóta is ott lóg a gardróbban, hordatlanul. Ilyenkor azért megfájdul az ember szíve a feleslegesen kidobott tízezrekre gondolva, pláne ha megtudja, hogy ki is trükközhette volna a rendszert.

Az Amerikában ‘Wardrobing’-nak keresztelt folyamat tulajdonképpen annyit jelent, hogy vesz az ember egy ruhát, amit maximum egyszer vagy kétszer hordana, aztán fogja a blokkot, visszaviszi és szépen kicseréli valami teljesen másra, amivel ugyanezt végigjátssza. A folyamat végtelen, közben pedig egy fillérbe sem kerül, hiszen a már elköltött pénzünkből ruházkodunk újra és újra.

A játékszabályok nagyon egyszerűek:

    vigyázzon a ruhára
    őrizze meg a blokkot
    és lehetőleg ne fusson ki az időből