Viszlát, tél! – programajánló

Sárkányjárgány, farsang az állatkertben, koncertek, mesejátékok a tél utolsó hétvégéjén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 20. Gyarmati Orsolya

Sárkányjárgány, farsang az állatkertben, koncertek, mesejátékok a tél utolsó hétvégéjén.


Kukucskáló műhely – Szárnyaló barátaink

(Budapest, TEMI Fővárosi Művelődési Háza – február 20., péntek, 17:00)

Ez alkalommal amadarakkal ismerkedhettek sok érdekes játék, mondóka, népdal segítségével. A foglalkozások mindig egy-egy témához viszik közelebb a kicsiket többoldalú megközelítéssel, alaposabb megismerést és befogadást lehetővé téve. Minden képességterületet megtornáztatnak, nem maradhat el a mozgás, és a kézművesség sem. Minden alkalommalmeglepetés az önálló alkotás is, amelyet a kicsik büszkén hazavihetnek.

Üsd, vágd, nem apád! – Játékos ütőhangszeres koncert

(Budapest, Művészetek Palotája – február 21., szombat, 11:00)

Az óvodásoknak és kisiskolás korúaknak szóló programokon mesés történetek elevenednek meg a zenével egységben, a zene által. Közreműködik a XiloTon Ütőegyüttes: hét apuka, több mint harminc ütőhangszer, számtalan ismerős dallam és rengeteg humor! Az ember első hallásra azt gondolná, hogy az ütőhangszerekkel nemlehet érzelmeket kifejezni, dallamokat játszani. Ezt ez az előadás tökéletesen megcáfolja.

Hangjáték

(Budapest, Magyar Mesemúzeum – február 21., szombat, 11:00)

Jancsi Király a képzelet birodalmának újdonsült uralkodója. Országa látszólag kiüresedett, de felfedező körútra indul, hogy a kietlen vidéket újra élettel töltse meg. A résztvevő gyerekek segítségével vállalkozása minden bizonnyal sikerrel zárul majd.

Olvasni angolul is jó!

(Budapest, Két Egér Könyvesbolt – február 21., szombat, 11:00)

Reading is fun, reading is pleasure. Aktív olvasás angolul a Két Egérben! Szombaton Nagy Nóra megmutatja, hogy angolul olvasni még a kisebbeknek sem olyan nehéz, viszont nagyon is élvezetes. Elolvashatjátok együtt a ‘The Leopard and the Monkey’ című afrikai mese átdolgozását, és játszhattok egy kicsit angolul. A foglalkozásnak nem feltétele, hogy valaki tudjon angolul olvasni. A szülőket is várják!

FarsangoZoo

(Győr, Xantus János Állatkert – február 21., szombat, 11:00)

Farsangot a tavalyi év során rendezett először a belvárosi terráriumház, idén újra megrendezésre kerül a program, melyre mindenbeöltözni vágyó gyermeket és felnőttet szeretettel várnak! A program során a látogatók figyelemmel kísérhetnek néhány etetést is, emellett egész nap kézműves foglalkozással, maszk készítéssel várják a gyerekeket, illetve 15:00-korjelmezversenyre hívják a beöltözött látogatókat.

Fergeteges farsangi forgatag

(Budapest, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum – február 22., vasárnap, 10:00)

Készíts bálba járó járművet, töltsd meg jelmezes figurákkal, tervezz különleges vonatos, autós jelmezt, álarcot. A Fergeteges Farsangi Forgatag című családi vasárnapon a résztvevők úgy járják be a Közlekedési Múzeumot,hogy ott jelmezeket, farsangi járműveket terveznek, amelyekkel különleges farsangi felvonulást tarthatnak.

Mesék szárnyán a Föld körül

(Budapest, Főnix Kultúrműhely – február 22., vasárnap, 10:00)

A szomorúság felhői árnyékolják be a kínai császár homlokát, ugyanisegy Nian nevű gonosz szörny rettegésben tartja az egész kínai birodalmat. A Varázskör gyermekcsapatával ezért február 22-én útra kelünk, hogy minden rútságot kiseperjünk a császár udvarából, és ha kell, akár a szörnnyel is megküzdjünk. Az útra most is elkísér minket Mesemanó, Meseország varázslóinasa, aki ismer egy barátságos vörös sárkányt is, aki talán tudja, hogyan űzhetnénk el a szörnyeteget.

Sárkányjárgány – Rutkai Bori Banda

(Budapest, Trafó – február 22., vasárnap, 17:00)

A járgány most a Trafóba érkezik meglepetésekkel és vendégekkel a fedélzetén, itt lesznek a lemezen szereplő vendégzenészek, Borimesés jelmezei és bábjai, az illusztrációiból készült háttérvetítés pedig teljessé teszi a varázslatot. A közönséggel való szeretetteli, élő kapcsolat különleges atmoszférát teremt minden koncerten. Vidám, játékos, vagány, lendületes gyerek táncdalok és különleges festett-horgolt látványvilág várja ezúttal is a kis- és nagyközönséget.