Zoknirózsa rendelésre

“Nagyon jó dolog élni és alkotni!” Ezt a Böjte Csaba-idézetet választotta Major Borka honlapján, a Gólyahíren. A nemrég indult weblap célja többszörös: egyrészt ötleteket ad igazán szép és ízléses, kisbabáknak való ajándékok elkészítésére, másrészt saját keze munkáit teszi közkinccsé, harmadrészt - idővel - szeretné, ha ismert emberek gyermekáldással, születéssel, neveléssel kapcsolatos írásai, gondolatai is helyet kapnának itt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 19. Gyarmati Orsolya

“Nagyon jó dolog élni és alkotni!” Ezt a Böjte Csaba-idézetet választotta Major Borka honlapján, a Gólyahíren. A nemrég indult weblap célja többszörös: egyrészt ötleteket ad igazán szép és ízléses, kisbabáknak való ajándékok elkészítésére, másrészt saját keze munkáit teszi közkinccsé, harmadrészt – idővel – szeretné, ha ismert emberek gyermekáldással, születéssel, neveléssel kapcsolatos írásai, gondolatai is helyet kapnának itt.


Horgolt kiscipőből sosem elég, főleg, ha Borka honlapjára nézünk: olyan szépek és ízlésesek, hogy legszívesebben mindet megvennénk, még akkor is, ha nincs kisbaba sem a családban, sem a közeli ismerettségi körben. Irigykedünk is rendesen, mert sok-sok anyuka, barát és barátnő viszont teljesen jogosan vehet akár cipőcskét, akár kissapkát, vagy valamelyik játékot a sok közül, de vannak itt pelenkából készült koszorúk és zoknirózsák, sőt egy bögre kávénak álcázott ajándékcsomag is.

“Kedvtelésből kezdtem el babaköszöntő ajándékok készítésével foglalkozni. Környezetemben, hála Istennek, sok gyermek születik, és mindig bajban voltam, mivel lephetném meg a kis jövevényeket.”

Borka pontosan tudja, milyen nagy a személyre szabott, kézzel készített ajándékok értéke, éppen ezért nem csak arról van szó, hogy szeretné, ha sokan megvásárolnák termékeit: “Hiszem, hogy a már nagyobb gyermekek nagyon szeretik, ha édesanyjuk szemük láttára készít nekik valami személyeset. Jó, ha látják, hogyan készül a mű, magukénak érzik. Saját tapasztalatból bátran állíthatom, hogy hihetetlen módon kiérzik, mennyi szeretet, idő, energia, munka van benne. Ezért bátorítok minden édesanyát, hogy tapasztalja meg egyszer, mennyire értékeli egy kisgyerek, ha nem készen vesz neki a szülő valamit, hanem saját kézzel, időt ráfordítva alkot, legyen az akár egy takaró, akár egy sapka, akár egy játék…”

Valahányszor Borka olyan helyre látogat, ahol nemrég kisbaba született, minden alkalommal megfogja őt az a békesség, nyugalom és melegség, ami belengi ezeket az otthonokat. Többek között ez is inspirálja az alkotásra: “Valahányszor nekiállok egy-egy terv megvalósításának, újra és újra megfog a születés élménye, és úgy érzem, hogy kétkezi munkám révén én is részese lehetek egy-egy család öröme csodájának.”