Zuckerberg apa lett, nagy felelősségtudattal

A Facebook alapítójának  lánya született. Feleségével ennek alkalmából egy hosszú nyílt levelet tettek közzé Max-nek, újszülöttüknek címezve. A házaspár kihasználva a lehetőséget, hogy ennyien figyelnek erre az eseményre igazán felelősen, a világban rejlő lehetőségekről és előttük álló feladatokról írtak. Megnyugtató, hogy ilyen szellemben dolgozik az az ember, akinél a nyilvánosság szempontjából ekkora hatalom koncentrálódik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. december 02. Aipmilo

A Facebook alapítójának  lánya született. Feleségével ennek alkalmából egy hosszú nyílt levelet tettek közzé Max-nek, újszülöttüknek címezve. 


A sorokat mélyen áthatja a felelősségtudat a világban tapasztalható problémákkal kapcsolatban. Nemcsak a saját gyermeküknek szeretnének egy jobb világot teremteni, morális kötelességüknek is tartják a jövő generációja felé. 

Két fő reményük van, hogy az emberi lehetőségeket növelni tudják és az egyenlőtlenségeket csökkenthetik a világban. Lehetőség alatt értik, hogy a környezet védelme mellett termeljük az energiát, hogy a vállalkozások a békét és a jólétet szolgálják, az emberek közötti kapcsolódás korlátok nélkül valósulhasson meg. Kiemelik, hogy a betegségek gyógyítására többet kell fordítani, hogy tanuláshoz kell segíteni fiatalokat. Az egészségügyben tapasztalható igazságtalanságokról írnak, és a technikai fejlesztések lehetőségét többször kiemelik.

Hosszú távú befektetések szükségesek, a technikai lehetőségek kihasználása és a szakértőkkel való partnerség. Kiemelik a közösségek építésének fontosságát. A fejlődés érdekében kockázatot kell vállalni.

A házaspár mindezek megvalósítására megalapítja a Chan Zucherberg Kezdeményezést, ami hatalmas összegeket fog áldozni jótékony célokra. Élete során a részvényeinek 99%-kát kívánja így felhasználni, partnerekkel összefogva.

Jó ezt olvasni!

Az ifjú apa most 2 hónapig otthon lesz a családjával és a Facebook dolgozóinak ezentúl 4 hónap szülési szabadságot ad!