Két keréken karácsony a világ másik végén


Zita és Árpád, a magyar nászutas kerékpárosok idén a karácsonnyal ünneplik a 23 ezer kilométert, amelyet kerékpárjaikon Magyarországtól Új-Zélandig, 28 országot érintve tettek meg.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 22. Gyarmati Orsolya

Zita és Árpád, a magyar nászutas kerékpárosok idén a karácsonnyal ünneplik a 23 ezer kilométert, amelyet kerékpárjaikon Magyarországtól Új-Zélandig, 28 országot érintve tettek meg.


A fiatal házaspár utazásának célja a világ és benne saját maguk felfedezése. A kitűzött 40 ezer kilométer teljesítése mellett szeretnék felhívni a figyelmet többek közt a család társadalomban betöltött szerepére, az emberek nemzettől, vallástól, anyagi helyzettől független, általános szeretetére és segítőkészségére.

Útjuk során a családjuk és a barátaik hiányoznak nekik a legjobban, így az első külföldön töltött tél végi ünnep vegyes érzelmekkel telt. „Pakisztánban töltöttük az utunk első karácsonyát, ami nem volt könnyű. Mindkettőnknek ez volt az első, a szeretteinktől távol töltött ünnep.

Egy szobanövényt díszítettünk fel kézzel festett díszekkel, ajándéknak pedig élelmiszereket vettünk, amelyeket használt újságpapírba csomagoltunk. Néhány apróságot leszámítva minden, amit egymásnak vettük, ehető volt. Egy percig sem bántuk ezeket a szerény ajándékokat, és nem csupán azért, mert szűk a büdzsénk. Számunkra nem az ajándékok a fontosak, hanem Jézus születését ünnepeljük. Ezt újságpapírba csomagolt tej és kenyér mellett is meg lehet tenni”– emlékezik vissza Zita.

2012-ben Vietnamban is kettesben töltötték a karácsonyt, idén azonban különleges örömben lesz részük. Új-Zélandon élő magyar barátaik vendégszeretetét fogják élvezni. „Azt hiszem, ennél távolabb már nem is lehetnénk az otthonunktól, egy kicsit mégis olyan lesz, mintha otthon lennénk.

Ráadásul az internet segítségével, videotelefonos kapcsolaton a szeretteink is csatlakoznak majd hozzánk szenteste” – tette hozzá Árpád, akinek egy évtizedes álma valósult meg a rendhagyó nászúttal.


 

Zita és Árpád fapados kalandjai nyomon követhetőek a Facebook-oldalukon: http://facebook.com/cyclingthe360 vagy weboldalukon: http://360fokbringa.hu