A 11 legvarázslatosabb karácsonyi rajzfilm – Megható és tanulságos történetek nem csak gyerekeknek

A karácsonyi szerintem az év legszebb időszaka, egyszerűen teljesen magukkal ragadnak a fények, az ünnepi ízek, na és persze a mozik is. De nemcsak a filmeket, hanem a meséket is nagyon szeretem, mivel varázslatos hangulatuk és megható történeteik miatt kicsik és nagyok is rajonganak értük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 12. FemCafe

Karácsony Artúr

Most pedig össze is gyűjtöttem a legjobb rajz- és animációs filmeket időrendben, amik tökéletesek lesznek a családi mozizásokhoz decemberben!

A Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos karácsony (1997)

A mese a Disney-történetek két főszereplőjének karácsonyáról szól, és ahogy a cím is ígéri, tényleg varázslatos történetet láthatunk, méghozzá énekkel és romantikus, megható részletekkel. Az biztos, hogy ezt nemcsak a gyerekek, hanem mi is szívesen nézzük majd meg – akár többször is.

karacsony_rajzfilm_szepseg_es_a_szornyeteg_walldevilcom_620x385

A Szépség és a Szörnyeteg: Varázslatos karácsony

Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony (1999)

Ha szeretnénk az apróságokkal is megismertetni gyerekkorunk kedvenceit, és mi is szívesen átélnénk újra az élményt, akkor ez a három történetből álló, imádnivaló rajzfilm tökéletes választás lesz. Először Donald kacsa és unokaöccsei karácsonyát nézhetjük meg, aztán Goofy és fia, majd Mickey és Minnie megható ünneplését csodálhatjuk meg.

Mickey egér - Volt egyszer egy karácsony

Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony

Polar Express (2004)

Néhány éve nálunk a közös karácsonyi mozi alapanyaga volt ez a film, amit azóta is szeretek. Egy kisfiú varázslatos karácsonyi utazásáról szól, a történet maga is magával ragadó, a zenékről és az igazi téli hangulatról már nem is beszélve.

Polar Express

Polar Express

Shrekből az angyal (2007)

Ha szeretjük a vicces zöld ogre kalandjait, akkor az ünnepi sztorijáért is biztosan odaleszünk. Shrek, Fiona és az apróságok legszívesebben kettesben töltenék a karácsonyt, de aztán beállít hozzájuk az összes kedvenc szereplőnk, köztük Szamár, Mézi és Csizmás, a kandúr is, és együtt ünnepelnek, méghozzá humoros történetekkel.

karacsony_rajzfilm_shrek_prwebcom_620x385

Shrekből az angyal

Karácsonyi ének (2009)

A Charles Dickens-féle történet is elmaradhatatlan része az ünnepeknek, animációs film formájában pedig biztos, hogy a gyerekek is szeretni fogják. A megható sztori főszereplője a mogorva vénember, Scrooge, akit egyébként Jim Carrey-ről mintáztak, és aki utálja az ünnepet, azonban egy hihetetlen utazás mindent megváltoztat.

Karácsonyi ének

Karácsonyi ének

Karácsony Artúr (2011)

Hogy hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt minden házba bejutni? Most végre kiderül! Annyit elárulunk, hogy egy szuperszónikus szán kell hozzá, több millió manó, na és a tökéletes szervezés. Most azonban hiba csúszik a tervekbe, mert egy kislány semmit sem kap a csizmájába. A Mikulás fia, Artúr ebbe nem tud belenyugodni, ezért elhatározza, hogy kijavítja a hibát, de csak még több gondot okoz…

Karácsony Artúr

Karácsony Artúr

Még több rajzfilm a FemCafe oldalán!