Babák e-kütyükkel

Az elmúlt egy-két évben született gyerekek egy részére egyre inkább jellemző, hogy előbb tanulnak meg okostelefont kezelni, mint olvasni. Egy amerikai kutatócsoport 0-8 éves gyerekek szüleit kérdezte meg arról, mennyire váltak a multimédiás eszközök mindennapjaik részévé, és hogyan vannak jelen a kütyük gyerekeik életében? Az eredmény megdöbbentő... 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 04. Gyarmati Orsolya

Az elmúlt egy-két évben született gyerekek egy részére egyre inkább jellemző, hogy előbb tanulnak meg okostelefont kezelni, mint olvasni. Egy amerikai kutatócsoport 0-8 éves gyerekek szüleit kérdezte meg arról, mennyire váltak a multimédiás eszközök mindennapjaik részévé, és hogyan vannak jelen a kütyük gyerekeik életében? Az eredmény megdöbbentő… 


A 0-8 éves gyerekek közel 40 százaléka már kétéves kora előtt használt mobiltelefont. Fontos hozzátenni azt is, hogy az Egyesült Államokban 25 százalékkal több okostelefon van jelen a háztarsásokban, mint két évvel ezelőtt.

Az okostelefonoknak és a tableteknek köszönhetően jelentősen visszaesett a személyi számítógépek aránya. Ezzel párhuzamosan a mobileszközök használata háromszorosára nőtt 2011 óta.

Ugyancsak aggasztó az a tény, hogy a felmérés szerint a megkérdezett szülők 8 százaléka soha nem olvasott a gyerekének, és őket magukat sem láthatták gyerekeik könyvvel a kezükben, írja a buzzfeed.