Celebmesék

Gyermeknap közeledtével sztárok loptak derűt a kis betegek mindennapjába a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályán. Dukai Regina és Vadon Jani kedvenc meséit olvasta fel a kórház kis lakóinak, akik a történetek hatására kicsit elfeledkezhettek fájdalmaikról.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
celeb
2014. május 22. Paulik András

Gyermeknap közeledtével sztárok loptak derűt a kis betegek mindennapjába a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályán a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segítségével. Dukai Regina és Vadon Jani kedvenc meséit olvasta fel a kórház kis lakóinak, akik a történetek hatására kicsit elfeledkezhettek fájdalmaikról.


A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretében a Szent László Kórház Gyermekinfektológiai Osztályára látogatott Dukai Regina és Vadon Jani, ahol sok csillogó szemű kis beteg várta, hogy a sztárok meséljenek nekik.

Regina Márknak mesélte el a Kis hableány történetét. „Az édesanyám óvónő, gyermekkorunkban rengeteget olvasott nekünk, ma is jó szívvel emlékszem vissza rá. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szülők olvassanak gyermekeiknek, hiszen a mese ereje varázslatos. Különösen fontos ez a beteg gyerekeknek, ezért nagyon örülök, hogy Márkot néhány percre elvarázsolhattam”- mondta Regina. Vadon Jani Emíliának mondott el egy Benedek Elek történetet, majd elbeszélgettek az állatokról is.  „Egy mese elolvasása olyan, mintha jegyet váltanánk egy utazásra, egy másik, csodálatos világba. Egy ilyen elutazásra a valóságból senkinek sincs nagyobb szüksége, mint egy beteg kisgyereknek. Ma egy kislány nálam váltotta meg a jegyét, ami remélem legalább akkora élmény volt neki, mint nekem” – mondta Jani. Regina és Jani nemcsak személyesen olvasott a gyerekeknek, mesevideót is küldött a kis betegeknek, amit hamarosan bárki megnézhet a K&H gyógyvarázs YouTube csatornáján.

A K&H gyógyvarázs immár 11 éve támogatja a magyar gyermek-egészségügyet és segíti a beteg gyerekek testi és lelki gyógyulását, ezzel is hozzájárulva a jelen és jövő társadalmának teljes életéhez. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához 2013 augusztusa óta bárki csatlakozhat, hogy meseolvasásával vidámságot vigyenek a kórházban fekvő beteg gyerekek hétköznapjaiba. Az önkéntesek személyesen olvashatnak mesét az ország 39 kórházában, de akár mesevideót is küldhetnek, ami további 20 kórház kis betegeihez jut el a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna közvetítésével.  A kezdeményezés rengeteg embert megmozgatott: a programra összesen 24 000 ember jelentkezett, és közel 6000 meseolvasás valósult meg eddig a kórházakban. December óta több mint száz mesevideót küldtek az önkéntesek, amit eddig 12 000 alkalommal tekintettek meg a kis betegek. A programra a http://khgyogyvarazs.hu/ lehet regisztrálni.