Egy nagy alvás hiányzik a magyar apának

Plusz tíz kiló, őszülő haj és mélyülő ráncok - ezek a gyerek születése utáni alváshiány és stresszes életmód tünetei az újdonsült apukáknál. Amerikában már külön szépészeti beavatkozásokat ajánlanak a megviselt apáknak, és bár a magyarok is panaszkodnak, ők többnyire beérik egy-két haverokkal töltött szabad estével, egy mozival, vagy egy jó nagy alvással.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alvás
2013. november 17. Szaurella

Plusz tíz kiló, őszülő haj és mélyülő ráncok – ezek a gyerek születése utáni alváshiány és stresszes életmód tünetei az újdonsült apukáknál. Amerikában már külön szépészeti beavatkozásokat ajánlanak a megviselt apáknak, és bár a magyarok is panaszkodnak, ők többnyire beérik egy-két haverokkal töltött szabad estével, egy mozival, vagy egy jó nagy alvással.


Megviselte a gyerek születése utáni időszak? Keveset tud aludni, és emaitt felpuffadt a szeme? A sok új tennivaló miatt nincs ideje lejárni az edzőterembe, ezért felszaladt pár plusz kiló? Ha eddig a pontig azt gondolta, hogy ezek a kérdések egy pár hónapos csecsemő édesanyjának szólnak, téved. Az újszülött érkezése egy – az Egyesült Államokból elindult – új őrület szerint annyira megviseli fizikailag az az apákat, hogy külön nekik szóló plasztikai sebészeti csomaggal igyekszenek enyhíteni a kínjaikon. A jelenség neve: Daddy Makeover, vagyis kispapa-átalakítás.