Ez bárkit gyerekvállalásra ösztönöz

Magyarországnak nincsen szégyenkezni valója gyermekvállalás-ösztönzés terén, a dánoktól azonban tanulhatnánk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
DÁNIA
2014. április 10. szabo.daniel

Magyarországnak nincsen szégyenkezni valója gyermekvállalás-ösztönzés terén, a dánoktól azonban tanulhatnánk.


Nagyon eredeti és vicces kampányt indítottak a gyermekvállalás ösztönzésére Dániában. Merthogy náluk is – ahogyan egyébként az összes nyugat-európai országban – egyre égetőbb probléma a népességfogyás. Nem születik elég gyerek, ezért fogy a népesség, illetve gyorsan öregszik a társadalom, ami már rövid távon is veszélyezteti nemcsak a nyugdíjakat, a teljes gazdaságot.

Ahány ország, annyi szokás. Tőlünk, magyaroktól is tanulhat a világ ezen a téren – családi adókedvezmény, gyed-extra, stb – de jó ha tudjuk, hogy van, ahol nem holmi adókedvezménnyel vagy lakástámogatással próbálkoznak, annál valami sokkal eredetibbel.

A reklám, ami amúgy nem állami készítésű, hanem egy utazási iroda jegyzi, idéz egy felmérést, mely szerint a dánok 46 százalékkal többet szeretkeznek nyaralás alatt. Ezt lovagolják meg: az akció lényege, hogy aki az ovulációja idejére foglal utat, kedvezményt kap, aki pedig igazolja, hogy e nyaralás alatt fogant a gyermeke, három évre megkap minden szükséges babakelengyét, illetve egy gyerekbarát nyaralás is az övé lehet.

A videó:

 

Azt nem tudni, mekkora is pontosan ez a kedvezmény, arra azonban számítani lehet, hogy már csak a poén kedvéért is sokan fogják megpróbálni a dolgot.

Nagyon kíváncsian várjuk az eredményeket: ha Dánia trendfordulót tud produkálni, Európa-szerte olcsóbb lehet nyaralásra befizetni, no és gyerekből is több lesz.

Jó lenne, ha a Balaton nagyon gyorsan csatlakozzon a kezdeményezéshez. A tó rendkívül jó adottságokkal rendelkezik: a rossz nyelvek szerint környékén fogant a magyar lakosság meghatározó hányada, nyarai forrók, vize kellemesen meleg, szállodái egyre felszereltebbek. Miért ne lehetne hazánk az első, akinek saját tava van e célra?