Gyerekek adtak játékokat gyereknapra rászoruló társaiknak

Több ezer játék gyűlt össze, zömében: plüss játékok, könyvek, társasok és bébi játékok az egy hónapos gyűjtési időszak alatt, melynek során gyerekek adhatták le a Játéksziget hálózat kirakataiban elhelyezett gyűjtődobozokba használt, de megkímélt állapotú játékaikat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adományozás
2016. május 30. Csontos Dóra

Több ezer játék gyűlt össze, zömében: plüss játékok, könyvek, társasok és bébi játékok az egy hónapos gyűjtési időszak alatt, melynek során gyerekek adhatták le a Játéksziget hálózat kirakataiban elhelyezett gyűjtődobozokba használt, de megkímélt állapotú játékaikat.


Szekeres Nóra, a TV2-Babavilág című műsorának műsorvezetője, az országos adományozás védnöke és a Játéksziget munkatársai május 29-én, vasárnap adták át az összegyűjtött adományokat a budapesti, III. kerületi Kelta utcai Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeknek.

Gyermeknapi adományozást szervezett a Játéksziget a hátrányos helyzetű gyerekek számára. A gyűjtő akció egyik célja, hogy azt az üzenetet közvetítse a gyerekeknek: adni jó. A Játéksziget több éve szervez hasonló használt játékgyűjtést; szerintük a példamutatás a leghatékonyabb eszköze az ilyen típusú érzékenység és segítési hajlandóság természetes kialakulásának. A jószívű, saját játékaikat felajánló gyerekek elismerő oklevelet kaptak, így nemcsak az adományt kapó, de az adományozó gyerekeknek is örömet okozhatott a kezdeményezés. A kampány azzal a céllal indult, hogy a lehető legtöbb játékot gyűjtsék össze, mert a játékra a szegénységben élő gyermekeknek is szüksége van. A játék ugyanis nem csak a szórakozás, de a készségek fejlesztése miatt is fontos. A gyerekekben a hétköznapi történések által keltett érzéseket, indulatokat, jókat és rosszakat egyaránt a szabad játék, mint az öngyógyítás tudattalan mechanizmusa segít feldolgozni. A szabad játékban a gyerekek elengedhetik fantáziájukat, olyanoknak képzelhetik magukat, és olyasmit is megtehetnek, amit a valóságban sose tudnának vagy akarnának megtenni. A játék az egyik legfontosabb fejlesztő elem a gyermekek életében, így azoknak is részesülniük kell ezekből az élményekből, akik adakozás, vagy hasonló kezdeményezések nélkül nem juthatnak hozzájuk.

Az egy hónapos gyűjtési időszak alatt rengetegen ajánlották fel a már megunt, de jó állapotú játékaikat, ezzel egy igazán boldog napot szerezve a kevésbé szerencsés társaiknak. Az április végén indult adománygyűjtés keretében az ország nyolc pontján, a Játéksziget nyolc üzletében, Budapesten a WestEnd, a MOM Park, az Árkád 2 és a Mammut 2 bevásárlóközpontokban, valamint Pécsett és Győrben az Árkád, Debrecenben a Fórum, Egerben pedig az Agria Park bevásárlóközpontokban adhatták le az adományozók a már nem használt, de még jó állapotú játékaikat.