Kényeztető tippek várandósoknak

Várandósnak lenni az élet legnagyobb örömei közé tartozik, ugyanakkor sok tekintetben komoly testi és lelki feladatok sorát is jelenti. Íme néhány tipp, amelyek megkönnyítik az időnként nehéz pillanatokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2013. október 09. Gyarmati Orsolya

Várandósnak lenni az élet legnagyobb örömei közé tartozik, ugyanakkor sok tekintetben komoly testi és lelki feladatok sorát is jelenti. Íme néhány tipp, amelyek megkönnyítik az időnként nehéz pillanatokat.


A kókuszdió előnyei

A kókuszdió számos értékes tulajdonsággal rendelkezik: a kókusztej tele van potassziummal, segít a dehidrációt megelőzni és hemzseg az elektrolitoktól. Ezekre mind-mind szükség van, ha babát várunk. A kókuszolaj csökkenti a terhességi csíkokat és rendkívül jó hatással van a baba immunrendszerére is.

Pocaktartó

Eljön az a pillanat, amikor a növekedő pocak miatt már muszáj kigombolni a nadrágot. Ilyenkor jól jön egy széles, puha pamutból készült pocaktartó, aminek a segítségével továbbra is megszokott nadrágjainkat hordhatjuk.

Natúr kozmetikumok

Amikor babát várunk, különösen fontos, mivel ápoljuk a bőrünket. Figyeljünk oda arra, milyen összetevőket tartalmaznak kozmetikumaink, hiszen  mindaz, amit magunkra kenünk, bekerül a vérkeringésbe, s ezáltal kisbabánk szervezetébe is.

Alvópárna

Ahogy nő a pocakunk, egyre nehezebb megtalálni azt a pozíciót, amiben aludni tudunk. Ebben segít a hatalmas U-alakú párna, ami ugyan elfoglalja az ágy nagy részét, viszont így legalább sikerül pihennünk éjszakánként…

Kismama-masszázs

A kismama-masszázs olyan dolog, amit annyiszor kell igénybe venni, ahányszor csak tudjuk! Össze lehet kötni időnként egy kellemes spa-nappal is, de természetesen mindig kérdezzük meg orvosunkat az összes lehetséges javallatról és ellenjavallatról!

Testmozgás

A testmozgás várandósság alatt is fontos, de még fontosabb, hogy biztonságos legyen, amit csinálunk. Ami egészen biztosan nem lehet baj, az a sétálás és a Tai Chi, ami bizonyítottan jó hatással van mamára, babára egyaránt.

Könyvek, internet – csak óvatosan

Noha a várandósságról szóló szakirodalommal Dunát lehet rekeszteni, a témához kapcsolódó weboldalak száma pedig abszolút kimeríti a végtelen fogalmát, érdemes ellenállni a kísértésnek, és nem kell mindent megvenni, letölteni, elolvasni, amibe csak belefutunk. Ellentmondásos információkkal úgyis találkozunk eleget, nem érdemes stresszelni magunkat azon, hogy ha az egyik könyvben ez áll, akkor miért olvashatjuk pontosan annak az ellenkezőjét a másikban?

Forrás: Buzzfeed