Megoldatlan rejtélyek

Titokzatos jelek a sziklán, zöld bőrű gyerekek, rejtélyes kódok egy kabóca rajza alatt...különös történetek következnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. június 02. Gyarmati Orsolya

Titokzatos jelek a sziklán, zöld bőrű gyerekek, rejtélyes kódok egy kabóca rajza alatt…különös történetek következnek.


A kendős hölgy

J.F. Kennedy meggyilkolásakor számos fotó és filmfelvétel készült a tragédia utáni percekről. Néhány filmkockán feltűnt egy titokzatos, kendőt viselő, barna ballonkabátos nő, aki láthatóan valamit tartott a kezében – talán egy fényképezőgépet. A nő jóval tovább a helyszínen maradt, mint mások. Az FBI igyekezett előkeríteni a titokzatos ismeretlent, hiszen mindenképpen szerették volna tőle megszerezni a felvételeket, ám a nyomozás nem járt sikerrel.


 

Kabóca3301

Az elmúlt években minden Januárban egy bizarr, online puzzle játék bontakozott ki a világban? aa titokzatos elkövető Hawaiitól Lengyelországig, Ausztráliától Spanyolországig mindenhol feltesz egy  nagy kabócajelet, alá pedig egy kódolt üzenetet, ami a filozófiától a titkosírásig, a matematikától az irodalomig bármilyen témát rejthet. A 3301 fedőnevű rejtélyes üzenethagyó intelligens egyéneket keres. Hogy miért, azt senki sem tudja.

 

A dightoni szikla

A dightoni szikla az amerikai Massachusetts állam Taunton folyójának partja mentén található. Felületébe számos rejtélyes jelet véstek. Az emberek jó 300 éve – pontosan 1680  óta – találgatják, mit jelenthetnek a jelek. Sok tudós úgy véli, valószínűleg az amerikai őslakosoktól számraznak   vésések, másik viszont kínaiakra gyanakodnak, de vannak, akik az ősi föníciaikara szavaznak.


 

A zöld gyermekek

A zöld gyermekek a XII. században tűntek fel az angliai Woolpit falujában. A testvérpár – egy fiú és egy lány – fő jellemzője a zöldes tónusú bőr volt. Felismerhetetlen nyelven szólaltak meg. Egy idő után a zöldes szín eltűnt a bőrükről, megtalultan angolul és ekkor elmondták, hogy Szent Márton földjéről származnak, amely egy sötét hely, mivel a nap sosem emelkedik a horizont fölé. Azt állították, hogy éppen apjuk marhacsordáját terelték egy folyó mentén, amikor harangszót hallottak, s egyszer csak ott találták magukat Woolpitben.


 

A Pollock-ikrek

1957-ben a 11 éves Joanna és a hatéves Jacqueline Pollock tragikus autóbalesetben elhunytak. Egy évvel később édesanyjuk ikreknek adott életet: Jennifernek és Gilliannek. Jennifernek pontosan ott voltak anyajegyei, ahol a néhai Jacqueline-nek. Később a lányok sorolni kezdték azoknak a játékoknak a neveit, amelyek néhai nővéreikéi voltak, annak ellenére, hogy sosem látták ezeket a játékokat, egyszer pedig arra kérték az anyjukat, hogy menjen el velük egy bizonyos parkba, ahol egyébként még sosem jártak, és a létezéséről sem tudtak, ám, mint kiderült, a meghalt lányok gyakran időztek ott. Egy elismert pszichológus, bizonyos Dr. Ian Stevenson tanulmányozta az esetet, és arra a következtetésre jutott, hogy az ikrek valószínűleg meghalt testvéreik reinkarnációi lehettek.


 

A Zodiákus-gyilkosságok

“Szeretek embereket ölni, mert az olyan jó móka.”

Így kezdődött az egyik kódolt levél azok közül, amelyeket egy magát Zodiákusnak nevező ember küldött be rendszeresen egy san franciscoi újságnak. Az ismeretlen sorozatgyilkos 1969-ben tartotta rettegésben a Bay Area lakóit, legalább öt embert meggyilkolva közülük.

A Zodiákus egész idő alatt kijátszotta a rendőrséget és az újságírókat. Kódolt leveleket küldött újságoknak. A nyomozás évekig tartott, ám a férfit sosem kapták el.