Milyen személyiségről árulkodnak az alváspozíciók?

Az, hogy milyen testhelyzetben alszunk, sokat elárul a személyiségünkről, legalábbis egy testbeszéddel foglalkozó szakember szerint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alvás
2013. november 05. Gyarmati Orsolya

Az, hogy milyen testhelyzetben alszunk, sokat elárul a személyiségünkről, legalábbis egy testbeszéddel foglalkozó szakember szerint.


Robert Phipps négy alapvető pozícióról beszél, amelyek közül a magzati póz a leggyakoribb. Több mint minden második ember így alszik, azaz összekucorodva, felhúzott térdekkel és lehajtott fejjel. Minél jobban összegömbölyödünk, annál inkább vágyunk a biztonságra.

A második leggyakoribb alvási pozíció a “fadarab”, amikor valaki egyenesen fekszik, lábait, karjait pedig kinyújtja. Ez a fajta alvásmód makacsságot takar, állítja Mr. Phipps. Az ilyen emberek még feszültebben kelnek, mint ahogy lefeküdtek.

A harmadik csoportba azok tartoznak, aki folyamatosan saját magukat kritizálják és úgy reggelente alig várják, hogy szembenézhessenek a nap kihívásaival. Ők az oldalukon alszanak, karjaikat maguk elé nyújtva.

Végül ott vannak a “szabadesők”, akik arrcal lefelé, széttárt karral alszanak. Ők azok, akik őgy érzik, az életüket nemigen tudják irányítani, kontrollálni.

Mr. Phipps szerint egy jó alvás felkészít a következő napra, feltölt és megerősít, az azonban,  hogy milyen pozícióban alszunk, meghatározza, hogyan érezzük magunkat, amikor felébredünk, írja a Daily Mail.