Nyilvános szoptatás lesz Debrecen belvárosában

Debrecen is csatlakozott a V. Nemzetközi Babahordozó Héthez és a Szoptass szabadon! kampányhoz - tette közzé a felhívást a cívis.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bagdy emőke
2016. július 20. Csontos Dóra

Debrecen is csatlakozott a V. Nemzetközi Babahordozó Héthez és a Szoptass szabadon! kampányhoz – tette közzé a felhívást a cívishír.hu.


Kapcsolódva a Bagdy Emőke fővédnöksége alatt szervezett országos rendezvénysorozathoz, Debrecenben is megrendezik az V. Nemzetközi Babahordozó Hetet. A rendezvénynek az Ifjúsági Ház (Debrecen, Simonffy u. 21.) ad otthont október 12. és 14. között, ahol szakértők előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a babahordozás, kötődő nevelés, szoptatás témáiban. Idén a nemzetközi rendezvény szlogenje Carrying On Traditions – Továbbvinni a hagyományokat, melynek szellemében a babahordozás néprajzáról is lesz szó. A mulatságról sem feledkeztek meg a szervezők, pénteken babahordozós indiai táncbemutatót követően bollywoodi táncház lesz, vasárnap a program zárásaként népi táncház kicsiknek és nagyoknak és tombolasorsolás.

A program ingyenes, szeretettel várnak minden anyukát, apukát, várandóst és érdeklődőt!

Szoptass szabadon!

Október 12-én 10.30-kor az V. Nemzetközi Babahordozóhét Debreceni rendezvényének megnyitójaként szervezett Babahordozós séta végén az anyukák a Latinovits Kávézóban csatlakoznak a Szoptass szabadon! nemzetközi kampányhoz.  A debreceni esemény a kanadai Global Breastfeeding Challenge felhívására jön létre, több magyarországi helyszínt követve. A kampány célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a szoptatás fontosságára, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, megnyugtatásának és a vele való törődésnek.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább, hogy minél többet megtudj a programokról!