Családháló

Kezdőoldal Színek Olimpiai aranycsapatba készült már születése előtt is

Olimpiai aranycsapatba készült már születése előtt is

Polgár Juditot már születése előtt sakkozónak szánták, hiszen testvére már akkor sikeresen versenyzett. Mit mondott édesanyjának a sakkoktató? Nézzétek meg!
 

Írta: Aipmilo,

Polgár Juditot már születése előtt sakkozónak szánták, hiszen testvére már akkor sikeresen versenyzett. Mit mondott édesanyjának a sakkoktató? Nézzétek meg!


Honlapján megjelent életrajzában így ír erről: “Amikor 1976. július 23-án Budapesten megszülettem, azonnal egy pedagógiai kutatás kellős közepében találtam magam. Már akkor eldőlt: sakkozó leszek. Nővérem, Zsuzsa évek óta sikeresen versenyzett. Szüleim pedagógiai tapasztalatokra támaszkodva úgy döntöttek, nővéreim és az én pályámon keresztül bebizonyítják, hogy kis korban kezdett, koncentrált neveléssel bármelyik egészséges gyerekből lehet sikeres embert neveli.”

Az On the spot riporterei születésről forgatott filmjeik bevezetéseként kisfilmekben kérdezik meg egy-egy hírességünket születésélményükről. Polgár Judit ezt tudta meg édesanyjától:

 

Hogy alakult ezután? Judit 12 éves volt, amikor női olimpiai bajnokságot nyertek, később, 1990-ben még egyet. Utána már a férfiak között versenyzett. 

2000-ben ment férjehez. Két gyermek édesanyja, s ez által az élete is kerekebb lett.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Otthontanulók: nem csak a muszájra jut idő

Két év próbálkozás után Éváék búcsút mondtak a közoktatásnak és úgy döntöttek, hogy szeptembertől otthontanulók lesznek a lányok. A feladatot...

Close