Programok hőségriadó idejére

Ne zárkózzatok be a lakásba ebben a nagy melegben, az egész család számára jobbnál-jobb programok lesznek a hétvégén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 24. Csontos Dóra

Ne zárkózzatok be a lakásba ebben a nagy melegben, az egész család számára jobbnál-jobb programok lesznek a hétvégén.


Művészetek Völgye, nemcsak művészeknek

(Több helyszínen, július 24-augusztus 2.)

A Balaton-felvidék 2 kis falujában (Kapolcs, Taliándörögd) megrendezésre kerülő 10 napos rendezvénysorozat, a Művészetek Völgye, a különlegesség, a kreativitás és a minőség jegyében fogadja látogatóit. A Művészetek Völgye rendezvénysorozat programja megmutatja a kultúra műfajbeli sokszínűségét és képviselőinek színe-javát vonultatja fel, lesznek klasszikus-, zenés-, tánc- és utcaszínházi előadások, in-team színházi fesztivál; könyvbemutatók és irodalmi estek; egyházi, régi-, népzenei, világzenei és jazz-koncertek, táncházak; játszóházak, filmvetítések, völgyolimpia, gyermekfalu, kolostortúrák gregorián koncertekkel és zenés erdei séta.

Vonatozni jajj, de jó

(2638 Kemence, Csarnavölgyi út 45., július 25.)

Szombaton ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. A 10 órakor kezdődő programokon lesz járműparádé, erdészeti-, természetvédelmi- és kovács bemutató, megkóstolhatók lesznek a helyi termékek.

A MÁV-START Zrt. a program utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Szob állomásra.

Káli Vigasság

(Szentbékkálla, július 25-26.)

A hétvégi Káli Vigasságon néptánccal, koncertekkel, főzőversennyel várják az érdeklődőket. Szentbékkállán egész nap hagyományőrző programok, kézműves vásár és bemutató lesz. Az ínyencek pedog megkóstolhatják a helyi termelők áruit, és a gyermekek kedvencét, a vattacukrot. Könyvmolyok se maradjanak a lakásban, őket könyvbörze várja.

Őrségi lepkekaland

(Szalafő-Pityerszer, július 23-26.)

A rendezvény központi programjai az Őrségben, Szalafő-Pityerszeren lesznek. Itt természetkedvelő szakemberek kalauzolnak majd a lepkék lenyűgöző világába, részt vehetsz természetfotós túrán és vezetett lepkész barangoláson is, ha ez még nem lenne elég, éjszakai lepkemegfigyelésen is részt vehetsz. A szervezők a kicsikre is gondoltak: őket természetismereti játszóház várja egész hétvégén.

Figyelem! A programokon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Fotó: orseginemzetipark.hu

Sárkányfesztivál a Balatonnál

(Balatonszárszó, július 26-augusztus 3.)

A programok szombaton fél 10-kor Süsü érkezésével kezdődnek. Napközben gyermekprogramok lesznek, például megtekinthető lesz Csukás István mesejátéka, Süsü és barátai, és a bátrabbak még a hétfejű sárkányt is legyőzhetik egy interaktív játékban. A nagyobbak tűzzsonglőröket csodálhatnak, koncertet látogathatnak és sárkányt is készíthetnek a reptetéshez.

30 éves az Aggteleki Nemzeti Park

(Jósvafő, Kúria Oktatóközpont, július 30.)

J9vő héten csütörtökön tízórától családi napot tartanak a 30 éves Aggteleki Nemzeti Park tiszteletére. A programok közt lesz vetítettképes előadás és kézműves foglalkozás is. A belépő ára 500ft/család.

Irány a dinók után!

(Németbánya, július 25.)

Ezen a szuoer hétvégi programon megtekinthetők az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely (a kirándulások Németbányáról, a falu északi végéből indulnak, és oda is térnek vissza) és az ott folyó ásatási munkálatok. Németbányán és Bakonyjákón a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz kapcsolódó rendezvényeken lehet részt venni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. DinoExpo keretein belül a felfedezéshez, a dinoszauruszokhoz és a kutatáshoz szeretnének kedvet csinálni a szervezők.

Figyelem! A programokon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.