Rihanna nem vállalható gyerekközelben?

Túlságosan "szexualitást sugallónak" tartja Rihanna parfümplakátját a brit reklámfelügyeleti hatóság (ASA), így az énekesnőt ábrázoló felületek nem kerülhetnek ki a szigetországban olyan helyekre, ahol gyerekek is láthatják a hirdetést.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. június 04. Gyarmati Orsolya

Túlságosan “szexualitást sugallónak” tartja Rihanna parfümplakátját a brit reklámfelügyeleti hatóság (ASA), így az énekesnőt ábrázoló felületek nem kerülhetnek ki a szigetországban olyan helyekre, ahol gyerekek is láthatják a hirdetést.


Az érintett plakáton Rihanna a földön ülve látható, amint lábait a magasba emeli egy hatalmas üveg Rogue parfüm irányába. A hatósághoz mindössze egyetlen panasz érkezett azzal kapcsolatban, hogy a kép szexuálisan túlfűtött és lealacsonyító a nőkre nézve.

Az ASA szerint ugyanakkor “valószínűtlen, hogy a plakát lealacsonyítóan hatna a nőkre, vagy komoly, illetve széles körű sértést okozna”, de a korlátozásra szükség van.

“Ugyan nem tartjuk szexuálisan túlfűtöttnek a plakátot, de úgy véljük, hogy Rihanna testtartása, a levegőbe emelt lábaival, provokatív” – fogalmazott a hatóság.

“Ebből és azon tényből kifolyólag, hogy a magas sarkú cipőket leszámítva Rihanna gyakorlatilag meztelen a képen, arra jutottunk, hogy a plakát szexualitást sugall és ezért korlátozni kell a kihelyezhetőségét, csökkentve ezzel annak lehetőségét, hogy gyerekek is lássák” – tette hozzá a hatóság.