Tippek lustáknak takarításhoz

Tegye fel a kezét, aki odavan a házimunkáért! Senki? Akkor itt van néhány jótanács, ami megkönnyítheti a mindennapi önkéntes robotolást!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2013. június 03. Gyarmati Orsolya

Tegye fel a kezét, aki odavan a házimunkáért! Senki? Akkor itt van néhány jótanács, ami megkönnyítheti a mindennapi önkéntes robotolást!


Tartsunk egy flakon olyan csempetisztító szert a fürdőkád peremén, amit nem kell letörölni. Zuhanyzás közben csak lespricceljük vele a csempét, és kész is a tisztaság!

Fele-fele arányban öntsünk szórófejes flakonba mosogatószert és ecetet.  Amíg besamponozott hajjal üldögélünk a kádban, nyugodtan súrolhatjuk a falat egy, a keverékkel átitatott nyeles szivaccsal!

Használjunk folyékony szappant, vagy tusfürdőt szilárd szappan helyett. Sokkal könnyebb utána kimosni a kádat!

A lakásban mászkálva mindig vegyünk fel és tegyünk a helyére egy-egy dolgot.

Legyünk  multifunkciósak: amíg fő az étel, mosogassunk el, amíg a fürdőkád megtelik meleg vízzel,  rakjuk rendbe a hálószobát!

A mikrosütő kitakarítása egyszerűbb, mint gondolnánk: öntsünk fél csésze ecetet és két csésze vizet egy tálba, majd tegyük a mikróba három percig és kapcsoljuk be a készüléket. Ha lejárt az idő, várjunk még pár percet, majd vegyük ki a tálat és száraz kendővel töröljük tisztára a mikró belsejét.

Akasszunk egy nylonzacskót főzés közben a munkapult alá és ebbe dobjuk a hulladékot, így nem kell majd minden egyes krumplihéjjal a kukáig elmenni.

Ha nem szeretjük a muffinsütőt kimosni, tegyünk alufóliát rá, lyukasztgassuk ki a mélyedések felett, majd nyomjunk bele papír muffintartókat, s ezekbe öntsük a tésztát!

Tegyünk egy darab szenet a hűtőbe: remekül magába szívja a kellemetlen szagokat!

Megint túlkelt a tészta és ráégett a sütő aljára? Legközelebb tegyünk be egy szilikonlapot, s máris egyszerűbbé válik a tisztítás!

Használjuk ki a reklámidőt: a film alatti szünetek remekül alkalmasak a gyors és hatékony rendrakásra!

Osszuk a lakást zónákra és mindegyikben takarítsunk napi öt percet!

Képek: Buzzfeed