Tökéletlen anyák kimenője

„Drágám, csütörtökön este moziba megyek a lányokkal! - Jó, de mi lesz a gyerekekkel? - Kit érdekel?” – Egy budapesti anyu ezzel a bevezetéssel alapozta meg az esti mozizás hangulatát, majd 70 sorstársával együtt megnézte a Rossz anyák c. filmet egy online mami közösség szervezésében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2016. szeptember 17. Csontos Dóra

„Drágám, csütörtökön este moziba megyek a lányokkal! – Jó, de mi lesz a gyerekekkel? – Kit érdekel?” – Egy budapesti anyu ezzel a bevezetéssel alapozta meg az esti mozizás hangulatát, majd 70 sorstársával együtt megnézte a Rossz anyák c. filmet egy online mami közösség szervezésében.


Anyának is kell a kimenő! Az én-idő iránti vágy egyenesen arányos a gyerekek számával és fordítottan arányos az életkorukkal, elemi igényünk időnként kilépni a mókuskerékből, kikapcsolódni és feltöltődni, ilyenkor „hagyjuk a dagadt ruhát másra”. A mozi 99,5%-ban női közönsége önfeledten szórakozott, együtt nevetett a poénokon, sokszor egymásra néztünk és szavak nélkül is jól megértettük egymást az ismeretlen anyatársakkal is.

A túlstresszelt anyák nemcsak Amerikában néznek szemben a hatalmas elvárásokkal. A rokonok, a kollégák, a barátok, a szomszédok, a tanárok, a többi szülő és mindenki más azzal foglalkozik, hogy mit nem csinálsz jól, hogyan kellene csinálni, adják a kéretlen tanácsokat és kommenteket.  Csupa jó szándékkal. Mert ehhez mindenki ért, mint a focihoz.

Csak 6 hónapig szoptattad babát? Még mindig szopizik, miért nem választod el? Csak egy gyerek van, nem akartok neki kistestvért? Jön a negyedik, nagyon bátrak vagytok! Bölcsibe adod, a karriered fontosabb? Még otthon vagy velük, nem szeretnél dolgozni? Tanulsz a gyerekkel? Az iskola az ő dolga, legyen önálló! Miért nem tanulsz vele, elhanyagolod szegényt? Csak sima oviba jár, ahol nincs úszás, lovaglás, angol, suli-előkészítő és programozás kicsiknek?  Mesét olvasol este, és ki főzi a meleg vacsorát? Moziba mész hétköznap? Egyedül? (Minek az ilyennek gyerek!?)

Miről is szól a sztori?

Amy, a szexi főhősnő a jól berendezett középosztálybeli életét éli – 1 férj, 2 gyerek, 3 autó, 1 kutya – makulátlan sminkben, kiskosztümben és tűsarkúban járja a napi rutin köröket a suli, különórák, munkahely, szupermarket és az otthon között, de a nagy nyomás miatt egyre kevesebb lelkesedéssel és egyre több hibával. A családi feladatok legnagyobb részét ő csinálja.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!